DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Hamilton: Billy Monger, mint Alex Zanardi

Lewis Hamilton sok fiatal versenyző számára igazi idol, egyre többször mutatkozik meg emberi oldala. Ugyanakkor ő is inspirációt merít másoktól, például a megrendíthetetlen Billy Mongertől.

A négyszeres világbajnok britnek is vannak olyan példaképei, akiket látva rendre erőt merít még a mai napig is. A teniszben Roger Federert, a futballban pedig Lionel Messit tartja ilyen egyéniségnek, akik karrierjük érettebb szakaszában is ugyanolyan éhesek a sikerre, mint korábban.

De hasonlóan vélekedik a kosárlabdázó Kobe Bryantről is, aki mindig egyre magasabb és magasabb célokat tűz ki magának. A teniszvilágban azonban Federer az ász. „Állandóan Federerről beszélek, de ő valóban egy nagyszerű példa mindenki előtt. Csak véghez vitte, hogy ismét világelső legyen. Közben boldog családapa, meglehetősen gazdag, de még mindig megvan az a belső motorja, hogy további magasságokat hódítson meg” – dicsérte a svájci teniszezőt Lewis Hamilton.

„Az ilyen sportolók emberek milliói számára jelenthetnek inspirációt. Egyik unokatestvérem például nagy csodálója Lionel Messinek, én magam pedig néha teniszezni szoktam reggelente, mert egy kicsit Federer szeretnék lenni, igaz, nem nagyon sikerül. De mindig azt keresem, hogy lehetnék egyre jobb” – mondta nevetve a brit ász.

Monger és Hamilton


Billy Monger sorsa pedig tavaly, április 16-án fordult a feje tetejére, amikor is Donington parkban súlyos balesetet szenvedett egy Formula-4-es versenyen. Sérülései rendkívül súlyosak voltak, így sajnálatos módon nem maradt más választás az orvosok számára, mindkét lábát amputálni kellett a fiatal tehetségnek.

Lewis Hamilton különösen közeli kapcsolatba került a sérült, angol fiúval, megismerkedésük óta baráti viszonyt ápolnak. „Számomra Billy igazi, fénylő csillag. Mindannyian tudjuk, milyen nehéz időszakon ment keresztül, amennyire azonban ez megerősítette a jellemét, számomra is elképesztő. Korához képest nagyon érett, a családja igencsak büszke lehet rá”.

„Idén már a Formula-3-ban áll rajthoz, el is magyarázta nekem, hogy működik átalakított versenyautója. Billy teljesen Alex Zanardira emlékeztet, az ő személyisége ennyire erős. Minden nehézség ellenére visszatért a versenyzéshez, ráadásul féltucat olimpiai éremmel is büszkélkedhet” – tette hozzá Hamilton. Zanardi egyébként 2012-ben, Londonban szerzett kerekesszékkel két aranyérmet (és egy ezüstöt), Rióban pedig további egy aranyat (és egy ezüstöt).

„Az ilyen emberektől, mint Zanardi, vagy Billy, mindannyian csak tanulhatunk” – zárta gondolatait a világbajnoki címvédő.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: