DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Hamilton kihagyta első idei kötelezettségét

Az F1-esek munkájához hozzátartozik, hogy számos szponzori eseményen kell részt venniük. Egy ilyen teendővel indult a Mercedes-pilóták 2018-as programja is, Svájcban azonban csak Valtteri Bottas tűnt fel.

Kedden a Mercedes egyik fontos szponzora, az óragyártó IWC tartott ünnepi rendezvényt fennállása 150. évfordulója kapcsán. A rengeteg híresség részvételével zajló eseményen készült képeken a csapat Formula-1-es pilótái közül csak Valtteri Bottast láthatjuk. Lewis Hamiltonnak szintén szponzori kötelessége lett volna megjelenni Svájcban, de a brit hiányzott a rendezvényről. 

A Daily Mail egy Mercedes-szóvivőre hivatkozik, aki megmagyarázta Hamilton távolmaradását: a négyszeres világbajnok hétfőn informálta csapatát, hogy rosszul érzi magát, ezért nem tud utazni.

Hamilton ezzel egyidejűleg visszatért a közösségi médiába, ahonnan – Instagramról és Twitterről – december végén törölte minden bejegyzését, és azóta nem tett közzé semmit. A brit szélsőséges lépése egy videóra vezethető vissza, melyben Hamilton karácsonykor leszidta unokaöccsét, amiért a kisfiú hercegnőruhát vett fel. A megnyilvánulást rengetegen elítélték, a versenyző bocsánatot kért, majd eltűnt a közösségi médiából.

Hamilton a képmegosztón közzétett egy reklámfotót, melyhez diplomatikus szöveget mellékelt. Azt kívánta az óracég szponzori eseményén részt vevőknek, hogy érezzék jól magukat – hozzátette, tetszik neki a jubileum kapcsán kidobott kollekció.

 



5,7 millió követője örömére egy másik kép is kikerült az Instagramra, melynek tanúsága szerint a brit snowboardozással töltötte az elmúlt időszakot. Egy motivációs szöveggel csapott bele az új évbe:

„2018. Egy esély újra kitűzni minden célt, minden kihívást, minden álmot. Egy esély űzöttnek lenni, keményen dolgozni, pozitívnak maradni, és mindent, amit csak akarsz, újrakezdeni. Sosem fogom befejezni, számomra nincs célvonal. Csatlakozz hozzám idén, hogy a legvadabb álmaid is túlszárnyaljuk.” 

 

Lewis Hamilton (@lewishamilton) által megosztott bejegyzés,

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: