DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Verstappen ájulásig edz a holtszezonban

A holland pilóta a tavalyi Malajziai Nagydíj hétvégéjén összeesett a kimerültségtől, ennek megelőzése érdekében pedig intenzív edzésprogramot végez az idei F1-es szezon előtt.

Általános riadalmat keltett Max Verstappen rajongói körében, amikor a holland pilóta összeesett a Red Bull garázsában tavaly, Sepangban, ám hamar fellocsolták, és folytatni tudta felkészülését a futamra, ahol harmadik helyen zárt. 2017-ben az időjárási körülmények mellett a nehezebben vezethető autókkal is meg kell küzdeniük a pilótáknak, talán ennek tudható be, hogy a versenyzők közösségi média-felületei talán a megszokottnál is jobban el vannak látva az edzések alatt készült képekkel.

 

Another week of working hard #keeppushing

Max Verstappen (@maxverstappen1) által közzétett videó,

Jos Verstappen, Max édesapja a holland Ziggo Sportnak mesélte el, fia milyen komolyan veszi a felkészülést az idei szezonra, egyúttal elégedettségének adott hangot, hogy az egyszeres futamgyőztes csemetéje milyen elhivatott az új kihívások előtt. „Max minden este teljesen kimerülve dől le a kanapéra, ami jó” – mondta az expilóta. „Nem beszél sokat, sőt, nagyon csendes srác, én viszont érzem a lelkesedését, mert tudom, mekkora elvárásoknak kell megfelelnie a Red Bullnál.

A Benettonnal két dobogós helyezést is gyűjtő holland úgy véli, jól döntött, amikor a háttérbe vonult fia F1-es sztárrá válását követően. „Az volt a legnagyobb célom, hogy bejuttassam Maxet a Forma-1-be. Ez sikerült, azóta a toppilóták egyikévé vált, a jelenlétem pedig már nem olyan fontos számára. Tudom, hogy remek kezekben van a Red Bullnál, minden nagyszerűen szervezett, ezért nincs szüksége rám. Persze figyelmesen követem, hogy mit csinál, de ennyi az egész. Viszont hiányzik nekem. Nemrég beszélgettem a lányommal erről, és furcsa, hogy Max nincs már itt. De már saját életet él Monte-Carlóban, és nagyon elfoglalt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: