DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Kirabolták Lauda légitársaságát

A Mercedes F1-es elnökének nem csak Nico Rosberg távozása miatt fájhat a feje: egy nemzetközi hackercsoport ugyanis több tízezer eurót lopott el az osztrák légitársaságától, a Lauda Motiontől.

Niki Lauda F1-es karrierje után a repülés felé irányította figyelmét: ő maga is pilótavizsgát tett, majd megalapította a LaudaAir-t, mely 1991 májusában egy több, mint 200 fő halálával járó thaiföldi légikatasztrófa miatt negatív hírnévre tett szert. A háromszoros F1-es bajnok aztán új légitársaságot alapított FlyNiki néven, idén februárban pedig megvásárolta az Amira Air-t, melyet Lauda Motionre keresztelt.



Bár a cég egyre növekszik, a Mercedes ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező elnöke most anyagi veszteség miatt bánkódhat: orosz, török és kínai hackerek ugyanis szervezett támadásban több tízezer eurót loptak el a Lauda Motiontől, hamis számláknak köszönhetően.

„Megtámadták a rendszerünket, és kijátszottak minket” – nyilatkozta Lauda az osztrák Kurier című lapnak. „Ahogyan a számlák kimentek az ügyfeleknek, egy második számlát is kiküldtek egy külföldi fiókról, azt állítva, hogy a Lauda Motion megváltoztatta a korábbi számlát.”

A Motorsport-Total.com beszámolója szerint 35000 eurót isztambuli, 39000 eurót pedig írországi számlákra küldtek, melyekről a bankfelügyelő szerzett először tudomást.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: