DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Clarksonék hülyére keresik magukat

Nehezen tudtunk volna más címet adni a hírnek, mely a legendás Top Gear-trió új műsorával kapcsolatban látott napvilágot: Clarkson, Hammond és May fizetése az F1-ben is partiképes lenne.

Brit sajtóértesülések szerint a BBC-től távozó, s az Amazon kötelékében új műsort indító Jeremy Clarkson, Richard Hammond és James May ezentúl a korábbinál nagyságrendekkel magasabb fizetésért dolgozhat majd. A lapok úgy tudják, hogy Clarkson 9,6 millió, míg May és Hammond, valamint Andy Wilman producer fejenként 7,2 millió fontot tehet zsebre évente, azaz előbbi adásonként nagyjából 343 millió, míg utóbbi három 257 millió forintot kereshet majd.

clarkson_may_hammond



Csak érdekességként, Clarkson ezzel a fizetéssel az 5., a másik három úriember pedig a 6. helyen állna az F1-es fizetési rangsorban, hiszen előbbi bérezése Nico Rosbergének, míg utóbbi Jenson Buttonénak felel meg. Korábban egyébként jóval kevesebbet kerestek mindhárman, Clarkson például „mindössze” másfél millió dollárt szezononként, míg Captian Slow és Hamster ennek nagyjából a felét.

Clarksonék új műsora jövőre debütál, a rajongók és a kritikusok ekkor tudhatják meg, vajon megérte-e az elképesztő befektetés az Amazon számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: