DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Ecclestone lányai és a dollármilliók

A Formula-1-et irányító Bernie Ecclestone-nak három lánya született, de a hírekben szinte mindig csak Petra és Tamara nevével találkozunk. Nem is csoda, hiszen ilyen anyagi háttérrel tudnak élni rendesen.

slavica_1



Ecclestone nagyobbik lányával, az előző házasságából született Deborah-val nem nagyon tartja a kapcsolatot, Tamarát és Petrát viszont elhalmozza mindennel - vagyonából több száz millió dollárt költött már házaikra és esküvőikre.

Bernie és Slavica első közös gyermeke, Tamara Milánóban született 1984-ben, majd a londoni Francis Holland iskolába járt. A Londoni Egyetemen vett órákat, de tanulmányait nem fejezte be. Modellkedett, majd  2006-ban debütált műsorvezetőként, a Red Bull Air Race világbajnoki sorozatánál az egyik angol csatornán. A 2009-es Formula-1-es szezon alatt az olasz Sky Sportsnál dolgozott, majd 2011-ben elindította saját valóságshowját „Tamara Ecclestone: Billion $$$ Girl” címmel.

 tamara (1)_1

2002-ben volt már egy eljegyzése Jonathan Kettermannal, akit 2013-ban elítéltek, mert zsarolta a modellt. Férjét, Jay Rutlandet 2013 januárjában ismerte meg, majd februárban már el is jegyezték egymást, júniusban pedig megesküdtek. Lányuk, Sophia 2014-ben született meg.

Nála négy évvel fiatalabb testvére, Petra már Londonban született, majd nővéréhez hasonlóan neves angol iskolákban tanult. Az angol mellett folyékonyan beszél horvátul, de ért franciául és olaszul is. Felvételt nyert a Central Saint Martins művészeti és tervező iskolába, de végül úgy döntött, nem akar ott tanulni.

Tizennégy évesen vírusos agyhártyagyulladást kapott, ami nagy hatással volt rá, megváltozott az életmódja. Később ennek hatására ő lett a brit Meningitis Trust alapítvány egyik nagykövete is.

Petra-Ecclestone-Tamara-Ecclestone_1

Petra gyerekkora óta divattervező szeretett volna lenni, de a női ruhák helyett inkább a férfidivat mellett döntött, mert szerinte ez nagyobb kihívás és a női piac már túltelített. Tizenkilenc évesen alapította meg FORM nevű saját márkáját, amelynek darabjait a legnagyobb áruházakban is árulták. Egy évre rá, 2009-ben szerződött egy horvát ruhagyártó céggel, a Siscával. Nem sokkal később állítólag belefáradt a FORM irányításába, így mindössze tizennégy hónappal a cég elindítása után az felszámolás alá került. 2011-ben nyitotta meg Stark nevű márkáját, ami divatkellékeket árusít.   

petra_1

Petra és jelenlegi férje, James Stunt négy év együtt járás után, 2011 augusztusában házasodott össze Rómában. Az esküvő három napon át tartott, és élőben fellépett rajta a Black Eyed Peas és Eric Clapton is. A ceremónia költségeit korábban 1,3 millió fontra becsülték, de a végén összesen 12 millióba került ez Bernie-nek – hiszen teljes egészében ő állta a költségeket. Később bevallotta, hogy az extravagáns eseményt még ő is "abszurdnak" találta.

Petra és James első gyermeke, Lavinia, 2013 februárjában jött világra, 2015 áprilisában pedig iker fiaik születtek.

petra (1)_1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: