DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Ecclestone-éknál mindig az asszony parancsolt

Bernie Ecclestone nemcsak karrierje során, hanem magánéletében is sok mindent megélt. Mindig jóval fiatalabb nőket választott maga mellé. Négy komoly kapcsolatából három házassággal végződött.

Ecclestone első feleségével, Ivy Bamforddal 1952-ben házasodott össze, majd 1955 szeptemberében született meg lányuk, Deborah. Ezután a férfi állandóan ruhákkal és játékokkal tért haza – inkább ajándékokkal halmozta el lányát, mintsem érzelmekkel, hiányzott az elégedett, boldog család érzete.  Ivy nem szerette, hogy párja késő estig dolgozott, férje pedig azt nem, hogy feleségét egyáltalán nem érdekelte az ő munkája. Az üzletember később szabadidejét inkább mozikban vagy szerencsejátékkal töltötte.

Egy nap egy rejtélyes férfi hívta fel az Ecclestone házat és elmondta Ivy-nek, hogy tudja, feleségének, Tuana Tannak viszonya van Ecclestone-nal. Ivy ezután rögtön beadta a válási papírokat – az üzletember azonban ezt nem nagyon bánta. Az akkor tizenkét éves Debbie érdekében gyorsan lezajlott az ügy, Bernie egy bőrönddel hagyta el a házat.

 tuana



Tuana ezután összeköltözött Ecclestone-nal. A nő mindenben gondját viselte párjának, főzött rá, előkészítette neki a ruháit, sőt még a fogkrémet is kinyomta a fogkeféjére reggelente – mindent tökéletessé akart tenni. Az egyetlen probléma az üzenetekkel volt: a telefon ugyanis szüntelenül csörgött náluk, de ő ahelyett, hogy bevallotta volna, hogy nem érti mit mondanak neki, inkább értelmetlen dolgokat írt le, majd ezt adta át párjának. A napi rutinjuk az évek alatt semmit sem változott és mindegy milyen stressz volt az életében, Bernie a problémáit sosem beszélte meg Tuanával.

Eközben pedig már becserkészte új barátnőjét, Slavica Radicot, aki viszont pont Tuana ellentéte volt: tüzes, szórakoztató és nagy kihívást jelentett. Slavica a jugoszláviai Rijekában született, ami ma Horvátországhoz tartozik. Az Ecclestone-nál 28 évvel fiatalabb – és 29 centivel magasabb - nő brit és horvát felmenőkkel rendelkezik. Nemzetközileg elismert modell volt, megannyi híres márkának dolgozott, köztük az Armaninak is. A korkülönbségen kívül nyelvi akadályok is hátráltatták őket eleinte, hiszen Slavica horvátul és olaszul beszélt, csupán néhány szót tudott angolul, amikor találkoztak.

slavica (1)

A nő részt vett az 1982-es Olasz Nagydíjon, mert az egyik csapat szponzorának dolgozott. Nelson Piquet bokszában állt, Ecclestone kiparancsolta őt onnan - mondván nők nem tartózkodhatnak a garázsokban -, de Slavica szembeszállt vele. Később az üzletember meghívta őt egy ebédre, majd a szezon következő versenyére is, Las Vegasba. A következő évben a Brazil Nagydíjon is találkoztak. Sao Paulo után Ecclestone visszatért Angliába barátnőjéhez, Tuanához és nyugodt kapcsolatban éltek egészen 1984-ig.

Ekkor Ecclestone bevallotta párjának félrelépését és azt, hogy hamarosan születik egy gyermeke. Slavica – aki pedig korábban azt mondta az üzletembernek, hogy nem lehet gyereke - ugyanis ultimátumot adott Bernie-nek: ha nem él majd vele és születendő kislányukkal, akkor visszamegy Horvátországba és soha többet nem látja majd egyiküket sem. Ezt Ecclestone könnyek között mesélte el Tuanának. A nő szerint a modell zsarolta Bernie-t, így ők együtt már nem lehettek boldogok, ezért azt mondta, hogy inkább menjen és éljen Slavicával. A pár néhány napig még együtt lakott - míg Ecclestone elutazott a következő versenyhétvégére. Napokkal később megszületett Tamara, akihez apja egyenesen Olaszországba repült és a kórházba sietett. Slavica ismét elmondta neki, hogy ha nem alakítják ki közös otthonukat Londonban, akkor visszamegy hazájába. A modell erős ellenfél volt, az üzletember pedig nem akarta elveszíteni a kapcsolatot gyermekével. Még mindig nem tudta, mitévő legyen, így felhívta asszisztensét, aki azt tanácsolta neki, hogy vágjon bele ebbe a kapcsolatba - így vett egy lakást Slavicának Chelsea-ben és összeköltöztek.

slavica (2)

Ecclestone nem szerette volna elvenni barátnőjét, mert szerinte a házasság unalmas, de a modell elégedetlensége egyre nőtt, így kénytelen volt belemenni a dologba. Esküvőjüket 1985 júliusában tartották meg. Bernie tanúja barátja, Max Mosley volt. A ceremóniára még egy fotóst sem hívtak és elmaradt utána az ünneplés is – az üzletember inkább visszament az irodájába dolgozni.

Második közös lányuk, Petra születése után nem sokkal Debbie megjelent náluk. Slavica kiabálva küldte el, megtiltotta, hogy valaha visszatérjen, vagy hogy Ecclestone találkozzon vele - amit Bernie a béke érdekében el is fogadott, mindössze egyszer találkozott vele titokban. Amikor Ecclestone anyja meghalt, Slavica nem engedte el a temetésre férjét, mert tudomást szerzett arról, hogy Debbie is ott lesz. Bernie odaadása határtalan volt felesége iránt. 1996-ban a FOCA Administration Ltd és a Formula One Administration tulajdonjogát átruházta Slavica egyik cégére. 

"Senki nem hiszi el, hogy mindezt a feleségemnek adtam, de pontosan ezt tettem. Biztos akartam lenni abban, hogy neki és a gyermekeimnek nem lesz gondjuk, hogyha velem bármi történik."

slavica (4)

Slavica makacs volt, féltékeny és kompromisszumképtelen, állandóan veszekedést provokált. Viccből egyszer Ecclestone kirakott egy táblát a konyhaajtóra: "Felejtsd el a kutyát, óvakodj a feleségtől"

"Sokat kiabált és néha tányérokat dobált. Átmentem és elbújtam a másik szobába, mert úgy tűnt imád terrorizálni engem.”

Slavica meglehetősen temperamentumos és hirtelen haragú nő volt. Egyszer, amikor Bernie elvitte feleségét, Tamarát és annak barátját moziba, Slavica váratlanul elkezdett sikoltozni, hogy férje túl gyorsan vezet, lassítson, majd megfogta Ecclestone haját és nekiverte a fejét a vezetőoldali ablaknak. A nő sírt egy kicsit, majd lenyugodott és csendben besétált a moziba.

"Slavica sok fájdalmat tud okozni, de még mindig nagyon jó anya és nagyon erkölcsös nő. Olyan, mint egy igazi olasz anya, akinek nincs mosogatógépe és sosem alkalmazott dadust” – mondta Ecclestone.

slavica (3)

Ecclestone egy horvátországi családi nyaralás alkalmával megállt egy kikötőben, ahol lefényképezték egy lánnyal, majd azt mondta: "Új feleséget keresek, mert Slavica nem tesz boldoggá." Később úgy nyilatkozott, hogy ez csak vicc volt, de felesége a szívére vette. Vásárolt egy új lakást Chelsea-ben, majd mielőtt Bernie elutazott volna a 2008-as Brazil Nagydíjra, azt mondta neki, hogy mire visszajön, ő már lehet, hogy nem lesz ott. Az üzletember ezt annyiszor hallotta feleségétől, hogy már nem tudta komolyan venni a fenyegetést - a nő azonban tényleg elköltözött.

"Azt hittem együtt maradunk a lányok érdekében. Én sosem hagytam volna el őt. Soha semmit nem adtam fel."

Ecclestone beismerte, hogy Slavica többször is kérte, sőt zsarolta, hogy vonuljon vissza a Forma-1-től, különben elhagyja őt - de Bernie még nem akarta ezt. Muszáj volt elfogadnia, hogy felesége – aki inkább utazgatni szeretett volna - nem bír tovább együtt élni egy munkamániással. Válásukat 2009 márciusában mondták ki.

fabana

Nem sokkal ezután ismerkedett meg Fabiana Flosival, aki a Brazil Nagydíj marketing igazgatóhelyettese volt, így egy ideg együtt dolgoztak. Bernie korábban azt nyilatkozta, hogy "élete végéig egyedülálló marad" majd - mivel második válása után egy milliárd fontot kellett fizetnie Slavicának, 2,4 milliárd fontos vagyonából.

Ennek ellenére 2012 áprilisában bejelentették eljegyzésüket, esküvőjüket pedig augusztusban tartották meg, Ecclestone svájci nyaralójában, amit több mint tizenöt éve birtokol. A szomszédok - többek között az olasz divattervező, Valentino és a filmrendező Roman Polanski - nem vettek észre semmit az eseményből. Bernie két lánya, Petra és Tamara nem vettek részt a ceremónián, inkább Los Angelesben maradtak, anyjukhoz való lojalitásuk jeleként. 

fabana (1)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: