DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Mire jó az útnyilvántartás, s miért jó az útnyilvántartó program könyvelői szemmel?

Az útnyilvántartás egy olyan opció, aminek révén az autót lízingelő ügyfelek rengeteg pénzt spórolhatnak, míg az útnyilvántartó program egy olyan innovatív eszköz ehhez, amivel a könyvelők is jól járnak, hiszen időt, energiát, munkát takaríthatnak meg vele.

Az igazi win-win helyzet, avagy mire jó egy útnyilvántartó program?

A RoadRecord kínálatában elérhető útnyilvántartó program abszolút képes arra, hogy biztosítsa mindkét fél számára a felvázolt kedvező helyzetet. Hiszen az átalányadózással a könyvelő ugyan mentesül jó pár plusz feladattól, az ügyfél azonban elesik a megtakarítható összegektől, amit az útnyilvántartás vezetésével magáénak tudhatna. 

roadrecord.hu - 2022 december - LinkMarketing - 1



A RoadRecord programjával azonban akár gépjárművenként 1.700.000 forintnyi megtakarítást érhetünk el a lízingelő cég számára, miközben az automatizált folyamatoknak köszönhetően csupán minimális adminisztrációra van szükség.

Útnyilvántartás okosan

Az átalányadózással autó lízingelése esetén 50%-ban igényelhető vissza a lízing ÁFÁ-ja. Ezzel szemben az útnyilvántartással ez úgy módosul, hogy a céges használattal arányban történik az ÁFA visszaigénylése, azaz ha 100%-ban céges használatról beszélünk, akkor ez a lízing ÁFA esetében is 100% lesz.

Az útnyilvántartással szembeni ellenérv a hatalmas adminisztrációs teher szokott lenni, ám ha okosan csináljuk, még ezzel sem kell számolni. Az útnyilvántartó program alkalmazásával a feladat abszolút automatikusan valósulhat meg, s mivel kizárólag ezen a módon lehet visszaigényelni ilyen arányban az ÁFÁ-t, ezért egész egyszerűen nem is lehet kérdés, hogy megéri-e. Hiszen gyakorlatilag a végeredmény a teljesen ÁFA-mentes lízing lehet.

Így minimalizáld az adminisztrációt!

Egy hagyományos módon vezetett útnyilvántartás esetén az adatok ellenőrzést igényelnek, valamint az ügyfélnek is meg kell magyarázni a számítás módját, illetve a rendszert. Ráadásul abból a tényből kifolyólag, hogy emberek vagyunk, bizony hibák is csúszhatnak a folyamatba. Mindez elkerülhető a RoadRecord útnyilvántartó programját, az applikációt, és az online felületet használva.

A mobilapplikáció gyakorlatilag automatikusan dolgozik, s az utak rögzítése külön erőfeszítés igénylése nélkül történik. Ezekből az adatokból a hónap végén a számítógépes felületen keresztül, nagyjából 7 perces munkával az ügyfél elkészítheti a teljes hónapra vonatkozó útnyilvántartást. 

Könyvelőként pedig mindössze tárolnod kell a dokumentumot, hiszen a RoadRecord ügyfélszolgálata segíti az ügyfelet, a jogszabályoknak megfelelően történik minden, átlátható és hiánytalan útnyilvántartás készül az intelligens útajánló funkciónak köszönhetően, valamint az automatikus ellenőrzésnek hála biztosan megfelel bármilyen alapos NAV-ellenőrzésnek.

Az útnyilvántartó programnak köszönhetően mind a könyvelő, mind a lízingelő cég csak nyerhet.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: