DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Cége támogatásából vett egy Lamborghinit, lecsukták

Egy amerikai vállalkozó sajátosan bánt a világjárvány miatt a cégének kiosztott segéllyel: többek között egy 90 milliós Lamborghinit vett belőle.

70 év börtön várhat arra a férfia az Egyesült Államokbant, aki a saját cégének igényelt támogatásból kezdett csillogó életbe. Ahogy a világ számos pontján, úgy a tengerentúlon is segélyekkel igyekszik felszínen tartani az állam a világjárvány hatásai miatt bajba jutott cégeket, és David T. Hines is így próbált meg nyerészkedni.

 AKINBEMDUFCOPHDBIFND7FUU6M



Saját dollármilliós vállalkozása nevében hamis okmányokat és számlakivonatokat állított ki, és még arra is figyelmet fordított, hogy a nemlétező alkalmazottai aggodalmait továbbítsa az állam felé. Hines így több, mint 1 milliárd forintos segélyt kapott, amiből azonnal megkezdte a költekezést. Többek között egy Lamborghini Huracánnal kezdett villogásba, ami a környezetének és a hatóságoknak is szemet szúrt.

Hines sztorija hamar bedőlt, így a rendőrség minden vagyonát lefoglalta. A férfi előzetes letartóztatásban várja a tárgyalását, miközben az ügyészségnek csalás és visszaélés miatt 70 évnyi börtönt javasolnak. A 3,9 millió dolláros kiutalt segélyből a hatóságok 3,4 milliót találtak a bankszámláján.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: