DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Bemutató: Életnagyságú Fiat 500 LEGO modell

Az új LEGO Creator Expert Fiat 500-as készletet egy életnagyságú, LEGO kockákból épült ikonikus Fiat 500-as kíséretében mutatták be, amely 189 032 LEGO kockából épült, a súlya pedig 400 kg. Az olaszországi Torinóban megtartott eseményt élő adásban közvetítette a Sky Media műsorvezetője, Federica Masolin, valamint Camillo Mazzola, a LEGO Olaszország és Cristiano Fiorio, a Fiat Chrysler Automobiles képviselője.

A Fiat és a LEGO Csoport együttműködésében megépített, 1:1 méretarányú, LEGO kockából épült Fiat 500-ast eredeti Fiat 500-as kormánykerékkel egészítettek ki, megépítése pedig 830 órát vett igénybe. Az életnagyságú modellt kiemelt helyen állítják ki a Fiat gyárban a klasszikus Fiat 500-asok között.

LEGO Creator Expert FIAT 500_életnagyságú_5_resize



„A Fiat 500-as egy világszerte ismert ikonikus márka, amelyet először 1957-ben mutattak be, és azóta is egy időtlen, népszerű klasszikus. Fantasztikus dolog azt látni, hogy mindezt egy lenyűgöző új Creator Expert készlettel, és egy különleges életnagyságú LEGO modellel ünneplik a csodálatos Torinó városában - ez is azt jelzi, mennyire közkedvelt ez az autó” – mondta Pierre Normandin, LEGO dizájner.

Cristiano Fiorio, az FCA régiós marketingkommunikációs vezetője így nyilatkozott: „A Fiat 500-as történelmet írt, túlszárnyalta eredeti fizikai valóját, és belopva magát közönség szívébe egy nemzetközi ikonná vált. Ezt igazolja a modell legutóbbi kiállítása a New York-i Modern Művészeti Múzeumban. Jól tudjuk, hogy a LEGO Csoport gondosan válogat a nagy klasszikusok között, illetve, hogy a Fiat 500 nem csupán egy autó, hanem egy szimbolikus értékkel bíró művészi és kulturális jelenség, amely az olasz jókedvet testesít meg a világ minden pontján.”

LEGO Creator Expert_FIAT 500_modell és eredeti autó_resize

Az 1960-as évek végén piacra dobott legendás Fiat 500F modell alapján megálmodott, haladóknak ajánlott szett korszerűsített extrákkal kiegészített belső térrel és napfénytetővel rendelkezik. Utóbbi lehajtásával az olasz napfényben fürdőzve autózhatunk az Amalfi-parton.

A 960 darabos modell minden olyan felszereléssel rendelkezik, amelyre egy európai út során szükség van: pótkerék, csomagtartó, felnyitható motorháztető, így a motort is ellenőrizhetik az építők.

A készlethez tartozik még egy összecsukható festőállvány színpalettával, illetve egy-egy festmény az autóról és a római Colosseumról. Ezek segítségével az építők nemcsak megörökíthetik kedvenc római helyszíneiket, hanem feleleveníthetik a régi nyaralások emlékeit is.

10271_dobozkép_resize

A készlet 11 cm magas, 24 cm hosszú és 11 cm széles. Ideális bármelyik LEGO autógyűjtő számára, aki az olasz kultúra rajongója.

A LEGO Creator Expert Fiat 500-as március 1-jétől érhető el a LEGO.com weboldalon és a LEGO boltokban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: