DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Visszaszámlálás az új Golfhoz: Csúcskategória kompakt méretben

2,85 millió Golf 6 modellt gyártottak 2008 és 2012 között. A 6. generációs Golf ismét előrelépést jelentett a biztonság szempontjából: a még mindig lézerhegesztett karosszéria az EuroNCAP töréstesztjén a maximális öt csillagos értékelést kapta. Az új asszisztens-rendszerek széles választéka szintén ebben a Golfban mutatkozott be - ezek a csúcstechnológiás biztonsági és kényelmi technológiák áttörését jelentették.

Az olyan asszisztens-rendszerek, mint az adaptív sebességtartó automatika (ACC), a Park Assist, az automatikus kormányzású parkolást segítő rendszer, a visszagurulás-gátló Hill Start Assist és a kényelmi technológiák, beleértve a DCC adaptív futómű szabályozást is, a 2009-es „Év Világ autójává” tették az addig legfejlettebb Golfot. Az autóban alapfelszereltségként vagy rendelhető extraként megjelentek olyan funkciók, mint a start / stop rendszer és az energia visszanyerés mód, a térdlégzsák, a dinamikus kanyarfény, valamint a LED-es hátsó lámpacsoportok.

DB2012AU00872_large



A minőség szempontjából a Golf 6 belső terét is úttörőnek tartják. A hajtásláncok egyre hatékonyabbá váltak: az új TSI-motorok - turbófeltöltős benzinmotorok - és a turbó-dízel befecskendezős (TDI) motorok átalakítása az adagoló-porlasztós technológiáról a Common Rail rendszerre szintén garantálták a jobb dinamikát és kényelmet, miközben csökkentették a fogyasztást. Még ha a Golf 6 manapság már csak használt autóként érhető el - kiemelkedő termékjellemzőinek és kiváló, időtálló kialakításának köszönhetően továbbra is sokáig része lesz a mindennapi utcaképnek.

Golf 6 éves adatok

2008 

- Az első Golf  Common Rail TDI-vel
- Adaptív sebességtartó automatika (ACC)
- Visszagurulás-gátló rendszer (Hill Start Assist)
- Dinamikus kanyarfény
- Adaptív futómű szabályozás (DCC)
- Kulcs nélküli zár és indító rendszer, kulcs nélküli hozzáférés
- Térd légzsák alapkivitelben
- LED hátsólámpák
- Navigációs rendszer érintőképernyővel
- Parkolást segítő rendszer (Park Assist)
- Energia visszanyerési mód
- Tolatókamera rendszer
- Start / stop rendszer

2009 A negyedik Golf Variant

- A hatodik Golf GTI
- A Golf GTD visszatérése

2010

- A harmadik Golf R
- Új Cross Golf változat

2011

- A negyedik Golf Cabriolet
- Golf GTI Edition 35

2012

- A gyártás 2,85 millió Golf 6 után fokozatosan megszűnt, megjelent a Golf 7

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: