DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

A Pappas Auto továbbra is a siker útján

A stratégiai beruházások és anyavállalat által diktált strukturális változások nagyban hozzájárultak a Pappas Auto Magyarország Kft. elmúlt évi jelentős forgalom- és árbevétel-növekedéséhez.

A Pappas Auto 38,55 százalékos árbevétel növekedéssel rendkívül eredményes gazdasági évet zárt 2017-ben. Bevétele elérte a 99,5 milliárd forintot. Az értékesített járművek száma 7747, mely 26,5 százalékkal magasabb az előző év forgalmánál. A vállalat ezzel megerősítette piaci pozícióját Magyarország egyik legjelentősebb autókereskedelmi cégcsoportjaként.

AMG Performance Center kívülről - Hunyadi út



A cég fejlődése a Pappas Auto portfóliójába tartozó kilenc autómárka és tizenhárom szervizmárka mindegyikét érintette. Mind a személygépjármű-, mind a haszongépjármű-üzletág profitált a sikerből, de kiemelkedő a szervizszolgáltatások eredményessége is. A legnagyobb, 47,7 százalékos forgalmi növekedést a haszongépjármű-üzletág könyvelhette el, mely 2932 értékesített járművel zárta az elmúlt esztendőt. A Pappas Auto kiemelkedően teljesített a személygépjármű ágazatban is, ahol 16,3 százalékkal növelte forgalmát és a tavalyi évben 4815 gépjárművet értékesített. A szervizelt gépkocsik száma 9,9 százalékkal nőtt 2017-ben, összesen 67350 jármű kereste fel a vállalat márkaszervizeit.

Mercedes-Benz Pop Up Store - MOM Park

“Rendkívül elégedettek vagyunk a Pappas Auto eredményeivel, melyek azt mutatják, hogy az ügyfeleink magasabb színvonalú kiszolgálása érdekében végrehajtott beruházásaink, valamint infrastruktúránk korszerűsítését célzó törekvéseink eredményesek és jövőbe mutatóak.” – összegez Pais József ügyvezető igazgató.

A piacra lépése óta eltelt 28 év alatt a társaság jelentős beruházásokat hajtott végre Magyarországon. A Pappas Auto hálózata napjainkban már nyolc, európai színvonalú kiszolgálást biztosító telephellyel rendelkezik Budapest három pontján, Szegeden, Pécsett, Székesfehérváron, Debrecenben és Szigetszentmiklóson, Zalaegerszegen pedig értékesítési partnerén keresztül van jelen. 2017-ben a fő irányvonalat a meglévő telephelyek modernizálása és kibővítése, márkaarculati frissítése, valamint a főváros XI. kerületében a Budaörsi úti prémium minőségű használt járműveket forgalmazó Pappas Outlet megnyitása jelentette.

Székesfehérvár haszongépjűrmű szerviz

A Pappas Auto a magyarországi gépjármű kereskedelem meghatározó munkaadója. Dolgozóinak létszáma 2017-ben is tovább emelkedett, elérte az 540 főt.

Reinhard Leutgeb, a Pappas Auto Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, egyúttal a Pappas Holding Fiat Professional, DAF és IVECO márkákért felelős igazgatója így összegez: “A kimagasló üzleti eredmény egyértelműen igazolja a 2017 év elején a Pappas Holdingban végrehajtott strukturális változások megalapozottságát. Beigazolódott, hogy az egyértelmű, márkánkénti felelősök kinevezése és a világos feladatmeghatározás a legjobb megoldás az ügyfelek és az importőrök számára is.”

2017 kiemelt eseményei

A beruházások és tevékenységek 2017-ben az alábbi projektekre fókuszáltak:

- Mercedes-Benz Pop Up Store, MOM Park, Budapest

- AMG Performance Center, Albertfalva, Budapest

- Mercedes-Benz Boutique, Albertfalva, Budapest

- Pappas Outlet Prémium Minőségű Használt Járművek Értékesítése, Budaörsi út, Budapest

- Megújulás a Pappas Auto új arculati kézikönyve szerint

Új Kia szalon - Szeged

Beruházási tervek 2018-ra

- VIP Lounge, Albertfalva, Budapest

- S-osztály Lounge, Kárpát utca, Budapest

- Mercedes-Benz és Iveco haszongépjármű szerviz, Székesfehérvár

- Új Kia szalon, Szeged

- Új munkafelvételi terület, Albertfalva, Budapest

Modellújdonságok a Pappas Auto-nál 2018-ban

Az értékesítési tevékenység középpontjában a Pappas Auto által forgalmazott márkák 2018-as modellújdonságai állnak. A Mercedes-Benz márka számos újdonsággal, köztük Facelift és AMG modellekkel lepi meg a vásárlókat. A csillagos márka a haszongépjármű értékesítés területén is folytatja a dinamikus előretörést.

Személygépjármű újdonságok:

Mercedes-Benz: CLS, A-osztály, S-osztály Cabriolet facelift, S-osztály Coupé facelift, G-osztály facelift, C-osztály facelift Mercedes-AMG: AMG GT 4-ajtós Coupé, Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC+ – 435 LE plusz 22 LE (250 Nm) EQ boost, Mercedes-AMG GLC 63S – 510 LE, Mercedes-AMG GLC 63S Coupé – 510 LE, Mercedes-AMG G63

Alfa Romeo: Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio – 510 LE

Jeep: Új Jeep Wrangler, Jeep Grand Cherokee Trackhawk – 707 LE, Új Jeep Cherokee,

Jeep Renegade Facelift Kia: Kia Stinger, Kia Optima SW GT Facelift, Kia Cee’d, Kia Cee’d SW, Kia Rio GT

Fiat: Fiat 500 Collezione, 500x Facelift, Mirror 500-as modellcsalád

Haszongépjármű újdonságok:

Mercedes-Benz: Sprinter, X-osztály 350d – V6-os motor – 258 LE

Fiat Professional: Fiat Professional Fullback (Cross széria)

Társadalmi felelősségvállalás és partnerség

A Pappas Auto Magyarország Kft. hosszú évek óta működik együtt a Gézengúz Alapítvánnyal. A Prima Primissima Díjátadó egyik fő támogatójaként pedig idén tizenharmadik éve járul hozzá a Prima Primissima Alapítvány küldetéséhez.

A SalzburgerLand Tourismus GmbH. tíz éve a Pappas Auto kiemelt partnere. A két vállalat közös nyereményjátékai rendkívül kedveltek a vállalat ügyfelei körében.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: