DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Hankook: A jövő abroncsai Frankfurtban

A 2017-es frankfurti IAA alkalmával a Hankook prémium gumiabroncsgyár innovatív koncepcióabroncsokat mutat be, amelyek betekintést nyújtanak a jövő mobilitásába. Az öt futurisztikus koncepcióabroncs, a Magfloat, a Flexup, az i-Play és a Shiftrac tervezői a University of Cincinnati hallgatói.

A Hankook gumiabroncsgyár a 2017-es frankfurti IAA alkalmával bemutatja futurisztikus koncepcióabroncsait. Az öt koncepcióabroncs mindegyike a Hankook tervezési filozófiáját tükrözi olyan innovatív technológiák fejlesztésére vonatkozóan, amelyek a vezetés jövőjét újjáalakítják. Az abroncsokat a „Kapcsolódás egy összekapcsolt világhoz“ témakör alapján fejlesztették, melyekkel a vállalat a lehetséges innovatív abroncstechnológiákat szeretné felvázolni a jövő mobilitásához. Olyan mobilitási koncepciók tartoznak ide, mint a Car-Sharing, az autonóm vezetés és a hálózatba kapcsolt járművek.

hankook-iaa-2017-02



A „Design Innovation 2016“ projekt, a vállalat támogatási programja a világ vezető egyetemi tervező szakjai számára, A programja keretében a vállalat együttműködésre lépett a Cincinnati Egyetemmel az öt futurisztikus koncepcióabroncs kifejlesztésére. Ennek eredményeként született a „Magfloat“, egy mágneses mezők bővítése alapján működő jármű, a „Flexup“, mely lépcsőmászásra is képes, valamint az „iPlay“, egy flexibilis felfüggesztési rendszerrel rendelkező kétkerekű. A „Shiftrac“ kiemlkedő kanyarodási jellemzőket nyújt, míg az „Autobine“ segítségével az abroncsok az utasok számának megfelelően automatikusan szerelhetőek fel, illetve oldhatók le.

hankook-iaa-2017-00

„Az IAA ideális helyszín innovatív koncepcióabroncsaink bemutatására, mivel itt találkozik az autóipar egésze.“ – álltja Seung Hwa Suh, a Hankook Tire alelnöke és vezérigazgatója, majd örömét fejezi ki: „Nagyon örülünk annak, hogy futurisztikus koncepcióabroncsainkat az IAA alkalmával leplezhetjük le.“

hankook-iaa-2017-03

A Hankook koncepcióabroncsait figyelemreméltó tervezésükért már többször kitüntették világszintű dizájn díjakkal. 2015-ben és 2016-ban a Boostrac, a HyBlade és az Alpike koncepcióabroncsok elnyerték a Red Dot Luminary, az iF Gold, iiletve az IDEA Awards dizájn díjakat, 2017-ben pedig a Flexup kapott bronzérmet és a Shiftrac került döntőbe az IDEA Awards díjkiosztóján.

hankook-iaa-2017-04

Az idei frankfurti IAA látógatóinak lehetősége van a Hankook futurisztikus abroncsait, a Flexup, a Shiftrac és az Autobine modelleket a 8-as csarnokban, a C26-os standon működés közben is megfigyelni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: