DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. szeptember 27. szerda
Egyéb

Ízelítő egy szériamodellből: Debütál az Audi Q8 tanulmány

Az Audi szenzációs újdonsággal indítja az új évet. 2017 januárjában a detroiti Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon (North American International Auto Show – NAIAS) mutatkozik be ugyanis a prémium autógyártó Audi Q8 tanulmányautója. A sorozatgyártás közeli tanulmány egyesíti a kupékra jellemző érzelemgazdag formavilágot és az SUV modellek sajátosságát, a tágas belső teret. Ezzel a lépéssel a márka a prémium kategória egy új szegmensét célozza meg.

„Az Audi Q8 tanulmánnyal új csúcsmodellt alkottunk a Q modellsorozaton belül. Formaterve egyértelműen sportosságot és tekintélyt sugároz.” – nyilatkozta Marc Lichte, az Audi vezető formatervezője. „Úgy gondoljuk, ennek a tanulmánynak igen fontos jellemzője, hogy a lapos tetővonal ellenére az általa kínált tágas beltérben négy egyformán kényelmes ülőhelyet kínál.”

 A koncepcióautó igen határozott orrkialakítással bír. A nyolcszögletű Singleframe hűtőrács lényegesen szélesebb, mint az Audi jelenlegi sorozatgyártású modelljeinél és jelentősen előrébb került illetve térhatású kialakítást kapott. Az Audi Q8 számos formatervezési részletében visszaköszönnek az 1980-as évek Ur-quattro modelljének elemei. Ilyen például a rendkívül lapos szögben döntött, ugyanakkor kifejezetten széles C oszlop és a kiemelkedő illetve kiszélesedő kerékjárati ívek. Kiegyensúlyozott arányai egyenlő mértékben hangsúlyozzák az első és a hátsó kerekeket, amely jelzi, hogy egy tipikus quattro modellel van dolgunk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: