DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 22. kedd
Egyéb

Sportrendezvény megszervezése: miért fontosak a nyomtatott címkék és plakátok?

A sportrendezvények megszervezése mindig egy szuper kihívás, még a rutinos rendezvényszervezők számára is.

httpswebmaxx.hu - 2024 október - Cikk1



Számtalan apró részletre kell odafigyelni, ilyen például a címkék vagy a plakátok készítése is.

Az ilyen rendezvényeken a nyomtatott címkék használata nagyon praktikus lehet, mivel ezek segítik a résztvevők, a személyzet és a látogatók egyszerű és zökkenőmentes azonosítását. Ha kiváló címkéket szeretnénk, a Webmaxx címke készítés szolgáltatását érdemes igénybe venni, mert gyorsan, pontosan és kedvező árakon dolgoznak.

 

Miért fontos a megfelelő azonosítás egy sportrendezvényen?

Ahhoz, hogy fennakadás nélkül tudjunk lebonyolítani egy rendezvényt, elengedhetetlen a résztvevők pontos azonosítása. Legyen szó akár a versenyzőkről, akár a zónákra osztott lelátókban álló szurkolókról vagy éppen a VIP tagokról, egy azonosító címke a ruhájukon megkönnyíti az eligazodást.

 

Ajándékok és kis emlékeztetők osztogatása

A legtöbb szurkoló szeret valamilyen emléket hazavinni magával az eseményről. Külföldön igen gyakori, hogy öntapadós címkéket osztogatnak a látogatóknak például egy autóversenyen vagy egy futballmérkőzésen. Ez mindig egy szuper emlék a látogatóknak, ráadásul egy évente megrendezésre kerülő esemény esetén mindig emlékeztetni fogja őket arra, hogy ne felejtsék el újra megvenni a jegyeket és újra a kilátóra állni a következő verseny idejére is.

 

Reklámhely biztosítása

Egy rendezvényt sok esetben különböző cégek szponzorálnak, akiknek a logóját vagy reklámját fel kell tüntetnünk a megadott helyeken. Ilyen reklámhely lehet például az öntapadós címke, amely mellé jól láthatóan a rendezvény nevét is feliratozhatjuk. Ily módon lehetőséget adhatunk a cégeknek a megjelenésre és a reklámra, ugyanakkor a rendezvényt vagy versenyt is népszerűsíthetjük a résztvevőknek kiosztogatott címkékkel.

 

Plakátok elhelyezése

Egy rendezvényt mindig népszerűsíteni kell. Bár manapság már, ebben a digitális korban az eseményeket jellemzően interneten is jól lehet hirdetni, a hagyományos plakátok elmaradhatatlanok. A város lakosságát érdemes jól látható plakátokkal tájékoztatni az adott eseményről, így azok is tudomást szerezhetnek róla, akik kevésbé informálódnak az okostelefonjukról vagy a digitális reklámzajban valamiért hozzájuk ez a hír éppen nem jutna el kellő időben.

 

Figyelemfelkeltő molinók

A sporteseményt hirdető molinók már szinte kötelező elemek a kilátókon. Ráadásul ezek plusz reklámhelyet is biztosítanak, így akár bevételt is szerezhetünk belőlük. Nemcsak a szponzorcégek számára tudunk reklámfelületet biztosítani, de olyan külső cégek számára is, akiknek a célközönsége megegyezik vagy nagyban átfedést mutat az eseményen résztvevő közönséggel. 

Ezekre az apróságnak tűnő dolgokra nagyon is érdemes odafigyelni szervezőként, mert egyszerűen elengedhetetlen a résztvevők megfelelő azonosítása. A reklámfelületek biztosítása pedig egy plusz anyagi forrás lehetőségét adja számunkra, amely mindig jól jöhet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: