DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Kicsi a bors, de nagyon erős - Abarth 500 2016

A visszafogott teljesítménynövelő kúra mellé új színek és könnyűfém kerekek, s akár Sabelt sportülésekkel szerelt, ízléses belső is jár az új Abarth 500-as esetében.

abarth5952016



Végre megújult az Abart 500-as sorozata, az olasz méregzsák megkapta mindazon külső és belső frissítéseket, amiket korábban a FIAT 500. Meg még egy kicsit többet! Az alap 595 és 595 Turismo 1.4 literes turbómotorja például immár 145 és 165 lóerős, ugyanakkor az 595 Competizione gépházteteje alatt maradt a 180 tagú ménes. Utóbbi 6,7 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra. Ráadásul tovább javítva a menetteljesítményeit, a csúcsmodell mechanikus differenciálzárral kerül a piacra (Performance csomag esetén). Feltétlen említést érdemel még, hogy mind a Turismo, mind a Competizione kiadás alatt Koni FSD lengéscsillapítók dolgoznak, a motor muzsikáját pedig kettős üzemű Record Monza kipufogórendszer kürtöli világgá. A váltók továbbra is maradtak ötfokozatúak – kivétel az USA-ban -, de lehet választani robotizált változatot is.

abarth5952016a

A karosszéria szintén jelentős módosításokon esett át, mely nemcsak harciasabb karaktert biztosít a kiskocsi számára, de annak hatékonyságát is nagyban növeli. Így például a nagyobb első légbeömlők 18 százalékkal javítják a hűtőkapacitást, az agresszívabb diffúzor pedig a kocsi stabilitására van nagy hatással. Ugyanakkor a 17 colos felnik hét százalékkal könnyebbek lettek a korábbinál, emellett nőtt a szellőző felületük is. Az új színeknek – köztük a Modena sárga, Abarth vörös – nincs ilyen szerepük, de határozottan jól mutatnak a mini sportkocsin. A szintén megújult utastérben ízléses kárpitok és színkombinációk várják az utasokat, széria az 5 colos érintőképernyővel szerelt Uconnect infotainment rendszer, de némi felárért speciális, telemetriás adatokat is megjelenítő, 7 colos rendszer is választható.  Az új Abarth család júniusban érkezik meg az európai kereskedésekbe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: