DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Milliárdos kártérítést kapott Paul Walker lánya

Nem sokkal a Paul Walker és barátja halála miatt indított első Porsche-per lezárása után derült fény arra, mekkora kártérítési összeget kapott már évekkel ezelőtt a színész 16 éves lánya, Meadow.

Mindössze napokkal azt követően, hogy egy Los Angeles-i bíróság bizonyítékok hiányában elutasította Porschével szembeni vádakat a Paul Walker és barátja, Roger Rodas halálát okozó 2013-as baleset kapcsán, fény derült arra, hogy a világhírű színész lánya még tavalyelőtt komoly kártérítési összeget kapott az autót vezető Rodas hagyatékából.

A 16 esztendős Meadow Walker peren kívüli megegyezéssel 2,7 milliárd forintnyi összeget kapott, amiből az ügyvédi díjak levonását követően 7,2 millió dollár, azaz mintegy 2 milliárd forint jut a lánynak – mindezt azt követően, hogy a bíróság szerint Rodas részben felelőssé tehető a végzetes ütközésért.

meadow



Rodas özvegye, Kristine egyébként a Porsche elleni perben többek közt arra hivatkozott egy tanút is felvonultatva, hogy férje a versenypályán is megállta a helyét, ami erősíti azon állítását, hogy nem a sofőr hibája vezetett a tragédiához. A gyártó erre így reagált:

„A puszta tény, hogy Mr. Rodas rendelkezett bizonyos jártassággal a versenyzésben, nem jelenti, hogy az utcán is mindig jól vezetett, s hogy képtelen lett volna elveszíteni az irányítást autója felett. Nem kell NASCAR- vagy F1-rajongónak lenni ahhoz, hogy tudjuk, hogy a tapasztalt sofőrökkel is gyakran megtörténik ez, s összetörik az autójukat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: