DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Ferrari Manifesto – Ferrari a jövőből

A Ferrari kihirdette a 2016 Top Design School Challenge verseny végeredményét, melyen a Manifesto nevű koncepció győzött. Íme, a pályaművek!

ferrarimanifesto03



A Top Design School Chellenge 2016-os pályaművei „A Ferrari 2014” témával foglalkoztak, s a verseny három győztese a Manifesto, az FL és a de Esfera lett. Az eredményről egyébként egy tervezőkből, mérnökökből, gyűjtőkből és versenyzőkből álló zsűri döntött, többek között Sebastian Vettellel, Paolo Pininfarinával és Jay Kay-jel a sorai között.

ferrarimanifesto

A „Gran Premio Assoluto” fődíjat a Manifesto koncepció és a francia ISD-Rubika tanulói vihették haza, a zsűrit lenyűgözte a tanulmányautó elegáns dizájnja, valamint futurisztikus, mégis praktikus ajtómechanizmusa.

ferrariflconcept

A zsűri külön kiemelte az FL tanulmányt is, pedig a Németországban tanuló orosz diák, Roman Egorov kizárólag az utastérrel foglalkozott. Ám a szokatlan formák ellenére, túllépve a konvenciókon is tudott használható, egyedi és vonzó ember-gép interfészt teremteni.

ferarideesfera

Végül, de nem utolsósorban a dél-koreai Hongik Egyetem hallgatói és a de Esfera koncepció kapta az „Premio Speciale” díjat, melyet a rajongók ítéltek oda internetes szavazással. Gratulálunk a győzteseknek!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: