DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Porsche 911 Solo – Forradalmian új

Khashayar Jenabe, a torinói Institute of Applied Art és Design frissen végzett diplomása radikálisan megújítaná a Porsche 911-est, íme, a tervei!

porsche911solo03



Megoszlanak a vélemények az autórajongók között, valaki szerint így, ahogy van, tökéletes a Porsche 911, mások viszont úgy vélik, hogy ideje lenne az 52 éves formát radikálisan megújítani. A stuttgarti márka egyelőre ragaszkodik a jól bevált irányzathoz és koncepcióhoz, ám Khashayar Jenabi terveit nem érdemes lesöpörni az asztalról.

porsche911solo01

Az olasz iskolát végzett formatervező a modernebb, középmotoros kialakítás mellett tette le a voksát, vagyis szakított a farmotoros koncepcióval. Ennek megfelelően a forma is átalakult, ettől függetlenül mégis magán hordozza a jól ismert Porsche-stílusjegyeket. Egyszerre modern és hagyománytisztelő, karcsú és elegáns, sportos és mindemellett nagyon gyorsnak látszik. Ugyanakkor aerodinamikai szempontból is rendkívül hatékony a lapos és széles karosszéria, a kerekeket például leburkolta a tervező. Dizájntanulmányról lévén szó, konkrét hajtómű nem szerepel Jenabi terveiben, mégis, egy nagyon izgalmas autó s 911 Solo.

porsche911solo02

porsche911solo04

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: