DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WSR

Folyton változik a volt WSR3.5 mezőnye

Mindjárt itt a WSR egykori csúcssorozata, a 3.5-ös kategória utódszériájának szezonkezdete, de még mindig változik a mezőny összetétele: két csapat távozott, egy pedig érkezett a V8 3.5-be.

Kevesebb mint egy hónappal a WSR csúcskategóriájának utódsorozata, a Formula V8 3.5 első szezonjának kezdete előtt két istálló is kiszállt a sorozatból. Az egyik a Pons istálló, mely az elmőlt időszakban párhuzamosan szerepelt az együléses sorozatban, és a Moto2-ben – az indoklás szerint az istálló a jövőben a motoros szériára kíván koncentrálni. A csapat két szerződtetett versenyzőjét, Beitske Vissert és Alex Bosakot elengedték – előbbi a Strakka színeiben tesztelt majd a héten Barcelonában.

tech1



A másik távozó a WSR-korszak egyik élcsapata, a két bajnoki címet is szerző Tech 1 Racing, akiknek helyére a több kevesebb sikerrel számos szériában szereplő Durango érkezik. Az olasz csapat egy autóval részt is vesz a teszten, ezt a versenygépet az 50 esztendős hotel- és étteremtulajdonos, az Auto GP-ből ismert Giuseppe Cipriani vezeti majd.

A széria mezőnyét jelen állás szerint tíz csapat alkotja majd: a Fortec, a cseh Lotus, a Strakka, az Arden, az AVF, a Durango, az RP Motorsport, az SMP Racing, a Teo Martin és a Comtec. A szerződtetett versenyzők közt találjuk Roy Nissanyt, Aurelien Panis, Alfonso Celis Jr-t, Pietro Fittipaldit és Matthieu Vaxivieret is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: