DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
WSR

WSR: Az éllovas nyerte az üldözőversenyt

Oliver Rowland bombarajtja után végig uralta a második hungaroringi versenyt, kivédekezve Matthieu Vaxiviére támadásait - a harmadik helyre az életében először dobogóra álló Gustav Malja érkezett.

Azok után, hogy szombaton a pole-ból nem tudta megszerezni a győzelmet, senki sem gondolta volna, hogy Oliver Rowland az ötödik helyről képes lesz rá. De így történt, méghozzá a brit bombarajtja után, faképnél hagyva a többieket. Ezek után leírhatnánk, hogy a Fortec Motorsport versenyzője vissza sem nézett, de nagyon is kellett figyelnie a visszapillantó tükröt, az első helyet elveszítő Matthieu Vaxiviére ugyanis árnyékként követte riválisát, és még a bokszkiállások után sem változott közöttük az egy másodperc körüli különbség.

A második pozícióból induló Egor Orudzhev Rowlanddel szemben katasztrofális startot fogott, így – ahogyan az időmérős cikkünkben írtuk – nem vált a hétvége hősévé. Az orosz a 11. helyről már nem tudott sok mindent felmutatni, ebben a pozícióban is futott célba. A dobogó harmadik fokán az a Gustav Malja végzett, aki első idényét tölti a WSR-ben (természetesen ő kapta a legjobb újoncnak járó trófeát is), és akinek eddigi legjobbja egy 8. hely a spái első futamról. Szintén nagy reményeket fűzött a futamhoz Roberto Merhi, aki negyedik helyét nem tudta dobogóra váltani – a Pons Racing pilótája a hetedik helyen végzett, és ahogyan verseny előtt fogalmazott, verseny után elhagyta a helyszínt, hogy minél előbb csatlakozni tudjon a Manor F1-es csapatához az Osztrák Nagydíj előtt.

A 27 körös versenyen egy komolyabb incidens történt: Sean Galel, a Jagonya-csapat pilótája a 12-es (azaz: Alesi-) kanyarban csúszott ki, és törte össze autója bal elejét. Szerencsére nem kellett behívni a Safety Cart, a derék magyar pályabírók dupla sárga zászló mellett hamar kikapták a sárga autót a bukótérből.

A WSR mezőnye következő alkalommal a Red Bull Ringre látogat majd négy hét múlva, és ha hinni lehet a híreknek, a Hungaroring jövőre is vendégül látja a sorozatot – talán néhány fokkal hűvösebb időben.

 



A WSR második hungaroringi futamának eredménye:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: