DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WSR

Maláj győzelem a nagy baleset után

Jazeman Jaafar nyerte a WRS 3.5 monacói futamát vasárnap, amit egy baleset miatt piros zászlóval is leállítottak, Bruno Bonifaciót pedig hordágyon vitték kórházba nyaksérülése után.

Jaafar a pole-ból rajtolva megőrizte a vezetést, miután sikeresen maga mögött tartotta a valamivel jobban elrugaszkodó Oliver Rowlandet. A brit helyzete azonnal rosszra is fordult, hiszen mögötte Matthieu Vaxiviere nekikoccant, ezzel pedig több autót érintő ütközéssorozatot robbantott ki, aminek részese volt Nyck de Vries, Tio Ellinas és Gustav Malja is. A pályabírók gyors munkájának köszönhetően biztonsági autóra sem volt szükség, az út tisztává vált, mire visszaért a mezőny, ám a második körben egy másik baleset már nagyobb ijedtséget okozott.

Dppi_03115002_100



Meindert van Buuren elmérte a féktávot Bruno Bonifacio mögött, hátulról beleszaladt riválisába a célegyenesben, aminek köszönhetően nagy becsapódással mindketten az 1-es kanyar bukóterében kötöttek ki. Bonifacio nyakfájdalmakkal szállt ki az autóból, azonnal nyakvédőt kapott és hordágyon vitték el a mentők, noha a pilóta jelezte, hogy nincs komolyabb baja.

A mentés és takarítás idejére piros zászlóval leállították a versenyt, a mezőny a bokszutcában sorakozott az új rajtig. Hamarosan folytatódott a küzdelem, bár mivel a leállás alatt is pörgött a 40 perces versenyidő, a biztonsági autó kiállása után már csak hat köre maradt a mezőnynek, hogy eldöntsék a helyezések sorsát. Jaafar megőrizte az első helyet és kényelmes, 3 másodperces előnnyel megszerezte első győzelmét a sorozatban. Mögötte két brit, Dean Stoneman és Tom Dillmann gyűjtötte be a dobogós helyeket. Az utolsó körökben Rowland keltett látványosságot, hiszen a rajt után visszacsúszó pilóta több előzést is bemutatott valószerűtlen helyeken, és végül a 6. pozícióban futott be. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: