DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Tereprali

Peterhansel nagyot bukott a Selyemút Ralin

A kazah sztyeppék kifogtak a Dakar-legendán, aki az Eurázsiát átszelő verseny ötödik szakaszán hibázott. A Peugeot így is vezeti a versenyt, Loeb második helyen áll.

A jelenleg zajló monumentális tereprali-versenyen, a 10 700 kilométeres, Moszkvától Pekingi tartó Selyemút Ralin – melynek Szalay Balázs és Bunkoczi László révén magyar érdekeltsége van – részt vesz a Peugeot gyári csapata is, amely januárban megnyerte a dél-amerikai Dakart, a műfaj első számú versenyét.

A Selyemút Rali ötödik napja épp a Dakar-győztes Stephane Peterhanselnek alakult rosszul, az 568 kilométeres kazahsztáni gyorsasági háromnegyedénél bukott az autóval, amely többszöri megpördülés után jelentős károkat szenvedett, elsősorban a bal első és jobb hátsó felfüggesztés károsodott. Peterhansel és navigátora, Jean-Paul Cottret késő este tudtak csak visszaevickélni a táborba, ahol a Peugeot Sport szerelői azonnal munkához láttak, hogy helyrehozzák az autót a következő napra. Sikerrel jártak, Peterhansel ma újra versenyben van.

Peterhansel, aki addig vezette a versenyt, a helyszínen csak szűkszavúan beszélt az esésről: „Gyorsan mentünk, és nehezünkre esett, hogy lelassítsunk. Balesetet szenvedtünk, az autónk felborult.”

A talpon maradt két Peugeot azonban vezeti a viadalt, a szakaszt nyerő Cyril Despres az eredménylista élére ugrott, míg Sebastien Loeb a második helyen van. Szalay Balázsék a 28. helyen állnak.

 

Az állás az ötödik nap után:

1.Cyril Despres (FRA) / David Castera (FRA), PEUGEOT 2008 DKR, 9:47:05
2.Sébastien Loeb (FRA) / Daniel Elena (MC), PEUGEOT 2008 DKR, +14:22
3.Yazeed Al-Rajhi (SAU) / Timo Gottschalk (DEU), Mini, +14:38
4.Vladimir Vasilyev (RUS) / Konstantin Zhiltsov (RUS), Mini, +15:16
5.Aidyn Rakhimbayev (KAZ) / Anton Nikolaev (RUS), Mini, +16:04

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: