DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Retro

A Belga Nagydíjak legnagyobb balesetei

Komoly sebességeinek köszönhetően Spa-Francorchamps mindig is táptalaja volt a hatalmas bukásoknak - ebből gyűjtöttünk össze néhányat a 2016-os futamra készülve, enyhítve a nyári F1-elvonási tüneteket.

Erik Comas, 1992

A francia hatalmasat esett a Blanchimont-ban, és mozdulatlanul hevert Ligier-jében - a mellette elhaladó Ayrton Senna azonnal kiszállt, és segített a pályabíróknak kibányászni a pilótát, aki végül megúszta az ijesztő balesetet.

Alex Zanardi, 1993

A háromszoros világbajnok egy évvel később már nem volt ilyen figyelmes - Alex Zanardi akkorát esett, hogy agyrázkódás miatt véget is ért a szezonja, és hogy hogy nem, ezúttal is Senna hajtott az Eau Rouge felé. Amíg csapattársa, Michael Andretti lelassított, ő átvágtatott a roncshalmazon, hogy ő is összetörje autóját.

A mezőny 13 tagja, 1998

Egy bukás, mely azonnal a sportág történetének legnagyobb tömegbalesetévé vált.

Jacques Villeneuve és Ricardo Zonta, 1999

A két BAR-pilóta több mint felejthető szezont futott, és úgy gondolták, hogy versenyt rendeznek egymás között, azaz ki tudja gyorsabban bevenni az Eau Rouge-t - ez lett belőle:

Luciano Burti, 2001

A brazil pilóta Eddie Irvine-nal harcolva csúszott ki a Blanchimont-ban, és szorult autójával a gumibálák alá. A Prost pilótájának hosszú időbe telt a felépülés, és többé soha nem állt rajthoz F1-es versenyen.

Romain Grosjean, Fernando Alonso, Lewis Hamilton, 2012

A francia pilóta vehemens majdnem-újoncként száguldott 2012-ben, legemlékezetesebb momentumát Spában hozta össze, az utóbbi évek egyik, ha nem a legnagyobb rajtbaleseteként.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: