DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Ralikrossz

Hihetetlen indokkal zárták ki Lukács Kornélt

Már az is érdekes, hogy egy versenyautóval nem szabad "zajongani", de itt nem volt vége a furcsaságoknak, amelyek a magyar versenyzővel estek meg hétvégén Hollandiában.

Lukács Kornél "Csucsu" hétvégén Hollandiában képviselte a magyar színeket a Rallycross Challenge Europe ötödik futamán. A remélt siker végül elmaradt - méghozzá egészen hihetetlen okból. 

Csucsu



"Kedves követőim! Sokan kérdeztetek a hétvégi Valkenswaard rallycross futamon történtekről. Úgy érzem, magyarázattal tartozom nektek. A versenyzői eligazítás során közölték a versenyzőkkel, hogy bizonyos okokból kifolyólag nem szabad zajongani az autókkal. Ez alapjában véve is nehezen kivitelezhető, hiszen versenyautókról beszélünk, de az eligazítás után, mi versenyzők közösen megegyeztünk abban, hogy nem használjuk az ALS illetve a rajt elektronikákat, amik meglehetősen zajossá teszik a versenyautókat. A köridőnk ennek következtében lelassul, de egy egyezmény után a feltételek azonosak maradnak" - írta közösségi oldalán a pilóta. 

"Az edzések során (kérdezésem után sem) találták hangosnak az autómat" - folytatta. "A verseny első futama után azonban mégiscsak hangosnak bizonyult a Ford Focus, így az első helyről kizártak a futamból. Hosszas beszélgetések során a rendezőség elárulta, hogy az ítélet meghozására semmilyen mérő eszközt nem alkalmaztak, csupán a fülükre hagyatkoztak. Véleményem szerint az autósportban csupán érzékszervekre hagyatkozva senki sem döntheti el, hogy egy autó szabályos-e vagy sem. Ennek következtében úgy döntöttem, hogy másnap nem állok rajthoz. Ezúton szeretnék elnézést kérni azoktól, akik a vasárnapi napon is vártak rám a pálya szélén" - zárta közleményét Lukács. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: