DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Off-road

Kovács Marcell az Év Ifjúsági Versenyzője

Az MNASZ idén is megválasztotta legjobb versenyzőit. Michelisz Norbert lett az Év Versenyzője, az Oxxo Racing Team az Év Csapata, Nyirfás Julianna az Év Női Versenyzője, Kancsár Ferenc az Év Gokart Versenyzője, Sövér László az Év Junior Gokart Versenyzője, de egy díjazott eddig kimaradt a felsorolásokból: Kovács Marcell, az Év Ifjúsági Versenyzője.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség idén nagyon komoly hangsúlyt fektetett a fiatal, feltörekvő autóversenyző-nemzedék támogatására és segítésére, hiszen Oláh Gyárfás vezetésével megalakult az MNASZ Utánpótlás Munkabizottsága, amely egy többlépcsős program keretében arany, ezüst és bronz fokozatú támogatásban részesítette hazánk legfiatalabb autóversenyzőit.

A legmagasabb Gold fokozatba 17 ifjú versenyző került be, név szerint: Benyó Máté, Csirmaz Brúnó, Fekete Dominik, Ifj. Ficza Ferenc, Góth Viktor, Klausz Kristóf, Kovács Marcell, Kovács Zsombor, Körmöczi Balázs, Major Benedek, Marton Gergely, Nagy Dániel, Sövér László, Sugár Dániel, Tassi Attila, Tóth Norbert és Válint Bence.



Közülük ketten, Kovács Marcell és Marton Gergely idén egyazon bajnokság egyazon kategóriájában versenyeztek egymás ellen, méghozzá a Magyar Nyílt Ralikrossz Bajnokság Super1600-as divíziójában, ahol idén minden eddiginél erősebb mezőny gyűlt össze, többek között a kilencszeres magyar bajnok Bánkuti Gábor, valamint az idén bivalyerős Skoda Fabiájával négy külön bajnoki címet is besöprő Luigi főszereplésével.

Na meg a fent említett két fiataléval, akik komoly próbatétel elé állították a sokat látott felnőtt versenyzőket. Mindkettőjüket rengeteg technikai probléma hátráltatta egy még kiforróban levő versenyautóval, de amikor célba értek, rendszerint a legjobbak között kellett velük számolni. Mindketten első szezonjukat teljesítették Super1600-ban, mindketten háromszor álltak idén dobogóra, míg Marcell Fuglauban egy futamgyőzelmet is fel tudott mutatni.

Az MNASZ pedig mindkettőjüket fényesen megjutalmazta kimagasló teljesítményükért. A 16 éves Marton Gergely egyedüliként képviselhette hazánkat az FIA Young Driver Academy Selection programján, Hollandiában, míg a 15. születésnapját csak a napokban ünneplő Kovács Marcellt az MNASZ Év Ifjúsági autóversenyzője címmel díjazták. 

Fiatal koruk ellenére mindketten felnőtt magyar bajnokoknak mondhatják már magukat még tavalyról, amikor Marton a SuperNationalben, míg Kovács a Magyar Kupában ünnepelt abszolút bajnoki címet, utóbbi pontazonossággal, több győzelmének köszönhetően előzte meg Csirmaz Brúnót az év végi összesítésben. Marton és Kovács 2015-ben ismét a Super1600-ban indulnak harcba az idősebb generáció képviselői ellen. Biztosan hallani fogunk még felőlük a folytatásban is. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: