DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Óriási csatában nyert Hadik Székesfehérváron

Egy technikai hiba ellenére visszaverte a címvédő Herczig Norbert támadását és idei második futamgyőzelmét aratta a Hadik-Kertész páros az ORB-ben.

A várt kemény csatát hozta az ORB idei negyedik futama, a Székesfehérvár Rali. Az első napon egy átfutó eső is nezezítette a versenyzők dolgát, volt, akinek százaz, volt, akinek nedves, volt, akinek teljesen vizesek voltak bizonyos részek. Itt szedett össze komolyabb hátrányt a címvédő Herczig-Bacigál páros és itt lépett meg a Hadik-Kertész duó, így a vasárnapi szakaszokat 13,3 másodperc előnnyel kezdhette meg a Vincze-Bazsó kettős és közel fél perccel Herczigék előtt.

Az egyes rajtszámú Skoda ekkor már emelt a tempón, Hadikék Fordjából pedig eltűnt az erő, így Herczigék elég hamar eltüntették a hátrány jelentős részét - az utolsó kört már csak hat másodperces lemaradással kezdték, ráadásul közben átugrották Vinczééket is. Eddigre azonban már elhárították a technikai problémát Hadikék, így a két élpilóta parázs csatát vívott a záró három gyorsaságin - a fordos duó végül megőrizte ezt az előnyét, megnyerte a power stage-et és egyúttal a versenyt is.

Herczigék mindent megpróbáltak, de be kellett érniük az ezüstéremmel, így négy verseny után két-két győzelemmel állnak a felek, igaz, a pontversenyben a címvédő áll jobban jelenleg. A dobogó alsó fokát Vinczéék szerezték meg, mögöttük pedig Velenczei-Turán-Ranga Péter volt a sorrend - ők az első háromhoz képest egy fokkal lassabban autóztak, ráadásul a technikával is több gondjuk akadt.

A Székesfehérvár Rali végeredménye:

1. Hadik-Kertész        Ford Fiesta R5    1:08:05,4

2. Herczig-Bacigál     Skoda Fabia R5   +6,6

3. Vincze-Bazsó         Skoda Fabia R5   +31,8

4. Velenczei-Szedő  Hyundai i20 R5   +53,4

5. Turán-Farnadi       Ford Fiesta R5      +1:15,4

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: