DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

ISEUM Rali: Herczig tarthatatlan volt vasárnap

A címvédő Herczig-Bacigál páros vasárnap minden szakaszt megnyert és megfordította a csatát Hadik Andrásékkal szemben - Kazár Miklós árokba esett és fel kellett adnia a futamot.

Eseménydúsan indult az ISEUM Rali vasárnapi versenynapja, hiszen rögtön az első szakaszon megindult a csillaghullás - Spitzmüller Csaba, Kazár Miklós és Rongits Attila is árokba esett. Spitzmüller később folytatni tudta a futamot, de Kazár és Rongits nem, ráadásul a szakaszt etappá minősítették. Ezen felül sajnos Födő Imréék is beestek, értük a mentőnek is jönnie kellett, de a hírek szerint nincs komoly baj - emellett egy fotós is lábtörést szenvedett egy szerencsétlenül repülő kő miatt.

Herczig



Az élen Herczig Norbert üldözőbe vettek Hadik Andrást és az első kör végére a hátránya jelentős részét eltüntette, majd a másodikban már a vezetést is átvette - a címvédő ma mind a nyolc gyorsaságit megnyerte, nem volt ellenfele ezeken a pályákon. A Skoda Fabia R5-öst terelgető páros így idén a harmadik futamát is megnyerte, miközben Hadikék az egri második hely után ezúttal is ezüstérmet szereztek - a második helyük nem forgott veszélyben.

A bronzéremért nagy harc folyt Balogh János, Velenczei Ádám, Vincze Ferenc és az első napon turbógondokkal küzdő ifj. Tóth János között - ők az utolsó szakasz előtt még tíz másodpercen belül voltak. Ebből a csatából a nap folyamán kiesett Ollé Sándor, aki reggel még a harmadik helyen állt, de vasárnap az említett boly átugrotta. Az utolsó gyorsasági egyébként páratlanul izgalmasra sikerült, ifj. Tóth itt veszített pozíciót, Velenczei két tizeddel (!) előzte meg Vinczét, a negyedik-hatodik hely között mindössze másfél másodperc döntött és a hetedik-kilencedik pozícióért folyó harc is szenzációs véget ért. 

Az ISEUM Rali végeredménye:

1

Herczig - Bacigál

Skoda Fabia R5

1:12:39,9

2

Hadik - Kertész

Ford Fiesta R5

+16

3

Balogh - Holczer

Mitsubishli Lancer Evo IX

+1:22,3

4

Velenczei - Farnadi

Mitsubishi Lancer Evo IX R4

+1:27,1

5

Vincze - Kuti

Mitsubishi Lancer Evo IX R4

+1:27,3

6

Ifj. Tóth - Szőke

Peugeot 208 R5

+1:28,6

7

Ollé - Czakó-Budai

Ford Fiests S2000

+1:45,1

8

Osváth - Nemes

Mitsubishi Lancer Evo IX

+1:45,4

9

Trencsényi - Verba

Ford Fiesta R5

+1:45,8

10

ifj. Cseh - Néneth

Mitsubishi Lancer Evo IX

+2:12,5

 

MOL Racing Fuel RST logo_800 px

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: