DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Herczig Norbert-Igor Bacigal: Tovább az úton

A tavaly nyáron megkezdett projektjét folytatja ebben az esztendőben a bajnoki címvédő páros. Herczig Norbert és Igor Bacigál a 2016-os rali bajnokság nyolc futamán az előző szezon második felében használt R5-ös Skoda Fabiaval áll rajthoz az ORB versenyhétvégéin.

Technikai oldalról sem lesz változás: továbbra is a Baumschlager Rally Racinggel működik együtt a Skoda Rally Team Hungária, a többéves gyümölcsöző kapcsolattól mindkét fél újabb és újabb sikereket remél.

10a



- Csupán egyetlen örömteli változásról számolhatok be, rövidesen egy új partner érkezését jelenthetjük be – mondta sejtelmesen Herczig Norbert. – A meglévő és az új támogatói kör pedig biztosítani tudja azt a hátteret, hogy ezzel a kiváló technikával a magyar bajnokságban végig ott legyünk a mezőnyben. Természetesen ezzel nem elégszünk meg, sikerre éhesen vágunk neki a szezonnak, nagyon szeretnénk a tavalyi eredményünket megismételni. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű, hiszen a hírek szerint futamonként legalább kilenc-tíz R5-ös autó indulása várható, de a nagy harc nekünk versenyzőknek, és a közönségnek egyaránt jót tesz majd.

A szezonnyitó előtti hetek már a lázas készülődéssel telnek a Skoda Rally Team Hungáriánál. Igaz, Norbiék semmit nem csinálnak másképp, mint korábban. Zajlanak az erőnléti edzések, a különféle állóképesség – és képességfejlesztő gyakorlatok. Ezzel tehát nem lesz semmilyen probléma Egerben, és egész biztos, hogy a versenyzés ízére is nagyon hamar rákapnak majd.

- Ilyenkor már azt érzem, hogy bizseregnek az érzékeim, nagyon várom, hogy ismét beülhessek a versenyautóba – folytatta a bajnoki címvédő. – Hosszú idő telt el az utólsó futam óta, éppen időszerű, hogy megkezdődjön a bajnokság. Most úgy érzem, hogy a mögöttünk hagyott hónapokban nem rozsdásodtam be, de erre majd Egerben, az első néhány gyorsasági szakasz időeredménye ad hiteles választ. A szezonnyitóval kapcsolatban remek élményeim vannak, ugyanis amikor Egerben elindultam, célba is tudtam érni. Egy éve ráadásul megnyertük a versenyt, hasonlóan jó kezdést most is előre aláírnék.

Ha azonban ezt a közel egy hónapot nem tudjátok kivárni és már most szívesen találkoznátok velünk és a versenyautónkkal, a 2016. március 18-20. között megrendezésre kerülő Autó, Motor &Tuning Shown megtehetitek.

Egy hét múlva találkozunk!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: