DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Evans két defekt után is vezet az Argentin Ralin

Óriási csata várható az első helyért a WRC dél-amerikai futamának záró napján - a világbajnok szenved, Neuville támad, a szombati nap vesztese pedig mindenképpen Mads Ostberg.

A parádésan sikerült első nap után szombaton is jól kezdett Elfyn Evans, de a fiatal brit versenyző két lassú defektet is begyűjtött a nap folyamán, így az óriási tempóban zárkózó Thierry Neuville nyílttá tette az első helyért folyó csatát - a Hyundai belga pilótája ugyan csak a nap utolsó szakaszát nyerte meg, így is ideális helyzetben van a vasárnapi előzéshez.

Szintén jelentősen faragott hátrányából az M-Sport másik versenyzője, Ott Tanak, aki szinte hibátlanul vezetett szombaton, két szakaszt is nyert és megelőzte folyamatosan szenvedő csapattársát, Sebastien Ogier-t - a világbajnoknak eddig szinte egy tiszta gyorsaságija sem volt, rendszeresen kisebb-nagyobb technikai hibákra panaszkodik, egyszer pedig egy útra tévedt kutyát is ki kellett kerülnie.

evans-argentin



Az ő problémái lehetőséget adtak Jari-Matti Latvalának arra, hogy közelítsen hozzá, de így is bő fél perc van köztük, ami soknak tűnik a hátralévő három szakasz előtt. Érdemes még megemlíteni Kris Meeke-et, aki két szakaszgyőzelemmel bizonyította, hogy helye lenne az élmezőnyben, ha nem töri össze pénteken a C3 WRC-t - így viszont csak ez a szépségtapasz és az esetleges Power Stage-en való pontszerzés maradt számára, idén már sokadszor.

A nap vesztese egyértelműen a pénteken még második Mads Ostberg, aki a 11. helyig csúszott vissza a privát Fiesta WRC-vel - a hidraulikával akadt gondja, nem volt kézifék, elment a hajtás, ráadásul egy vízen való átkeléskor a diffúzora is leszakadt.

Az Argentin Rali állása a második nap után:

1. Elfyn Evans           Ford Fiesta WRC     2:53:45,7
2. Thierry Neuville   Hyundai i20 WRC    +11,5
3. Ott Tanak              Ford Fiesta WRC    +26,8
4. Sebastien Ogier   Ford Fiesta WRC     +49,9
5. Jari-Matti Latvala  Toyota Yaris WRC   +1:24,6

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: