DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Tragédia: Elhunyt a népszerű autóversenyző

Hegymászás közben életét vesztette a 38 éves afrikai pilóta, Gugu Zulu - a többek között a Volkswagennél is dolgozó korábbi versenyzőt az egész kontinens gyászolja.

Elhunyt az Afrikában rendkívül népszerű és elismert raliversenyző, Gugu Zulu. A dél-afrikai pilóta és felesége a Kilimandzsárót próbálta meghódítani, amely Afrika legmagasabb (5895 méter) csúcsa. Zulu a közösségi oldalán azt írta július 16-án, hogy influenzás tünetei vannak és nagyon küzd a heggyel.

Gugu Zulu



Felesége szerint ő vette rá Zulut, hogy megmásszák a Kilimandzsárót, így felelősnek érzi magát a haláláért. Mindketten a Nelson Mandela csoport tagjaként vállalkoztak az expedícióra - a háromszoros dél-afrikai bajnok pilótának légzési nehézségei támadtak és az orvosi csapat már nem tudta megmenteni az életét.

Zulu 1999 óta volt autóversenyző, emellett pedig televíziós személyiség is, aki több filmben és tv-műsorban beszélt a versenyzésről. Afrikában mindenki szerette és tisztelte, még azok is, akiket nem érdekelt a sport - a Volkswagen akadémiáján vállalt szerepet, de dolgozott az Audinak és a BMW-nek is. 2004-ben a Dodge Racing Seriesben többek között Marco Andretti ellen is versenyzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: