DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Kihagyhatja a Szardínia Ralit a világbajnok

Bizonytalan a világbajnoki címvédő és listavezető Sebastien Ogier részvétele a június 9-12-e között megrendezendő futamon - utazik a csapattal, de bármikor otthagyhatja a Volkswagent.

Nem biztos, hogy részt tud venni a június második hétvégéjén megrendezésre kerülő Szardínia Ralin a világbajnoki címvédő és listavezető Sebastien Ogier. Az ok egyszerű: a pilóta felesége, Andrea gyermeket vár és valószínűleg éppen a futam idején lesz kórházban. Ogier elutazik a csapattal Szardíniára, de engedélyt kapott arra, hogy amennyiben szólítja a kötelesség, otthagyja a VW-t. 

OgierExit



"Készítettünk egy tervet a csapattal" - mondta az Autosportnak Ogier. "Lesz egy repülő, ami várakozni fog és amennyiben jön a hívás, azonnal indulok. Ezt nem fogom kihagyni" - jelentette ki a Volkswagen világbajnoka. "A baba elvileg a verseny után érkezik, de soha nem tudhatod, hogy mi fog történni".

Az esetleges távozásra természetesen engedélyt is kapott csapatától. "Tudják, hogy ez mit jelent és megértik, többen közülük már átéltek hasonlót. Ez olyan, mint amit Andy Murray csinált az év elején Ausztráliában".

"Természetesen megértjük a helyzetet" - tette hozzá Jost Capito, a Volkswagen első embere. "Ha minden jól megy, ez nem okoz majd problémát, de ha a feleségének szüksége van rá, nyilvánvalóan el fog menni hozzá, ez nem kétséges".

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: