DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

A franciák 5 gyorssal megoldanák a vb futamot

Három nap alatt mindössze öt gyorsasági szakasszal megoldanák a francia vb futam útvonalát a Korzika Rali szervezői, pénteken egy közel 60 kilométeres éjszakai gyorsasági adná meg az alaphangot.

Továbbra is kevés dolog biztos a 2015-ös Rali Világbajnokság francia állomásával kapcsolatban. A legbiztosabb pont, hogy aszfaltos pályákon kerülhet rá sor, és az is eldőlt, hogy Korzika váltja az elköszönő Elzászi régiót. 

4915_Lavadinho_France-Meeke-2015-Cover_1



Mivel azonban egyre kevesebb az idő a októberi rajtig, a franciáknak gyorsan elő kell rukkolniuk valamivel és talán éppen ennek köszönhetően igyekeztek a lehető legjobban leegyszerűsíteni a programot. A kiszivárogtatott információk szerint, péntek éjjel egyetlen gyorsasági szakaszt bonyolítanának le, szombaton és vasárnap pedig két-két szakasz kerülne terítékre. Ezek közt azonban találunk olyat is mely több mint 70 kilométeren keresztül kanyarogna a festői szépségû sziget szerpentinjein, zárásként pedig egy 20 km-es pályán küzdhetnének meg a versenyzők az extra pontokért.

A francia ötlet egyébként egyáltalán nem egyedülálló, korábban az olasz IRC futam, a Sanremo Rali szervezői már bevetették az éjszakai maratoni gyorsasági szakasz ötletét, a korzikaiak viszont erre is rátennének egy lapáttal.

"Lehet látni, hogy nincs egyszerű dolguk a szervezőknek." - vallotta be Kris Meeke, akinek egyébként nincs ellenére az ötlet, különösen a kezdéssel szimpatizál. "Próbálnak újítani, és a személyes véleményem az, hogy egyáltalán nem lenne rossz választás egy esti, hosszú szakasz. Ha a tervezet összejön, biztosan egy fantasztikus futamot tudhatunk le Korzikán."

A kérdéskör eddig még megválaszolatlan, hiszen a promóter most arra próbálja keresni a megoldást, hogy világítási szempontokból milyen eshetőségek jöhetnének szóba - akár egy esti szervizpark lebonyolítására vonatkozóan. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: