DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
Rali

Östberg győzelemmel hangolt a Svéd Ralira

A Citroen Racing norvég pilótája éles versennyel hangolt a hétvégi vb futamra, Mads Ostberg a norvég bajnokság idei második állomásán ünnepelhetett futamgyőzelmet a DS3 WRC-vel.

A francia csapat komolyan vette a felkészülést a Svéd Ralira, hiszen egy közel egyhetes tesztet követően a gyári csapat benevezte Mads Östberget a norvég bajnokság második állomására, a Rally Finnskog-ra. 

mads_ostberg



Mindezt tették azzal a céllal, hogy a lehető leghatékonyabban készülhessenek fel a hétvégi Svéd Ralira, ennek megfelelően Mads a Michelin vb-s abroncsaival szállt versenybe, melyek némi hátrányt jelentettek a szabadabb norvég bajnoki gumiszabályozás miatt.

Ráadásul FIA prioritásának köszönhetően Mads elsőként rajtolhatott a pályákon, ami szintén nem vált előnyére, Östberg azonban igyekezett igazolni gyári versenyzői klasszisát és a rali hét gyorsaságijából hatot megnyerve magabiztosan, közel egyperces előnnyel az élen zárta Finnskog Ralit.

Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani a Citroen Racing-nek, hogy lehetőséget biztosított arra, hogy rajthoz állhassak ezen a versenyen." - kezdte mondandóját Östberg. "Ez tökéletes módja volt a Svéd Ralira való felkészülésnek. Volt lehetőségünk hosszabb, 20 és 30 kilométer feletti szakaszokon is autózni, ráadásul ugyanabban a régióban ahol a svéd forduló pénteki versenynapja zajlik. A körülmények is tökéletesek voltak, kiváló időjárással, kellően vastag jéggel az utakon és -10 Celsius fokos hőmérséklettel. Egy igazi önbizalom töltő kiruccanás volt, alig néhány nappal a Svéd Rali előtt." - zárta szavait Östberg aki sorozatban ötödik dobogós helyezését szeretné megcsípni a hétvégén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: