DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Hamiltont nem engedi ralizni a Mercedes

A Formula.hu biztos forrásból megtudta, hogy az F1 bajnoki címére törő Lewis Hamilton valóban ott lesz az egy hónap múlva esedékes Monza Rally Show-n, ám autóba csapata utasítására nem ülhet.

Tegnap számolhattunk be arról, hogy Lewis Hamilton sajtóértesülések szerint ott lesz a november végi Monza Rally Show elnevezésű eseményen. A Formula.hu mára biztos forrásból kiderítette, hogy 2008 világbajnoka a Monster meghívására valóban ott lesz a monzai versenyen olyan sztárok mellett, mint Valentino Rossi, Ken Block és Kyle Busch.

hamilton_aut_d_1



Forrásunk azonban egyúttal azt is megerősítette, hogy Hamilton nem indulhat el versenyzőként a monzai eseményen, szerződése ugyanis ezt nem teszi lehetővé. Ráadásul a brit versenyzőnek november 29-én szombaton Stuttgartban van jelenése a Stars & Cars nevű Mercedes-eseményen, azaz a versenyt nem teljesíthetné abban az esetben sem, ha a csapat vezetői erre lehetőséget adtak volna a számára.

 

Nem mondható meglepőnek, hogy a Mercedes ilyen szigorúan áll ehhez a kérdéshez, hiszen Robert Kubica kis híján végzetes 2011-es balesete óta a legtöbb istállónál nagyon szigorúan kezelik az effajta „különprogramokat”, s szerződésben rögzítik, hogy a versenyzők milyen futamokon vehetnek részt szabadidejükben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: