DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Rali

ERC: Lappi nyert, mindkét magyar egység a célban

A finn Esapekka Lappi győzelmével zárult a 2014-es Rali Európa-bajnokság (ERC) utolsó előtti fordulója, miután az S2000 Skoda Fabiát terelgető pilóta zsinórban második győzelmét aratta a svájci Alpokban rendezett Rally du Valais versenyen.

Lappi még a pénteki nap elején vette át a vezetést csapattársától, az újonc Sepp Wiegandtól, aki most első alkalommal szerepelt a Rally du Valais-n, így nem ismerte olyan jól a pályákat, mint a finn Eb-éllovas. A német vélhetően ezért kicsit spórolósabbra vette a tempót, és a végén 3 perc hátrányt szedett össze csapattársával szemben, ám ez is elég volt az abszolút 3. hely megszerzéséhez, amivel életben tartotta az Európai-bajnoki cím megszerzéséről szőtt álmait.

A két Skoda-pilóta között az a Craig Breen végzett a 2. helyen, aki még a verseny első, csütörtöki napján szedett össze 1 perc 17 másodperc hátrányt egy defekt miatt, onnantól kezdve viszont sorra szállította a szakaszgyőzelmeket Peugeot 208-as versenygépével (többet, mint bárki más), és a végén mindössze 42 másodperc választotta el a győztestől. A sportban nincsen ha, de az ír kétségkívül kitett magáért a balszerencsés nyitónapot követően. 

Ami a magyarokat illeti, a Vizin László – Zsiros Gábor egység ma kiváló tempót diktált a Peugeot 207-essel, aminek egy abszolút 25. hely lett az eredménye. A kétkerék-meghajtású autók között Európa-bajnoki címvédőként harcba induló Bessenyey Zoltán – Nyirfás Julianna duó abszolútban a 34., kategóriájukban a 15. helyen zárták a svájci megmérettetést, de összesítésben így is megőrizték kategóriájuk első helyét az utolsó, jövő hónapban sorra kerülő Korzika Rali előtt. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: