DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Off-road

Marton Gergely újra bajnok!

Tökéletesen alakult a 2016-os Országos Rallycross Bajnokság utolsó előtti, a máriapócsi RabócsiRingen rendezett futama az M-F Motorsport versenyzője, Marton Gergely számára, aki újabb győzelmével immár matematikailag is bebiztosította bajnoki címét a Super1600-as kategóriában. 2013-as Super National bajnoki címe után ez már a második év végi elsősége.

Mozgalmasan és eredményesen alakult tehát szeptember hónap közepe Marton Gergely számára. Még szinte meg sem száradt a versenyzői overállja az akciókkal teli barcelonai kontinensviadal után, ahol az elődöntőig menetelt, Gergőre máris egy újabb fontos megmérettetés várt: a hazai OB utolsó előtti futama, ahová abban a tudatban érkezett meg, hogy egy jó szerepléssel matematikailag is biztossá teheti év végi elsőségét a Super1600-as kategóriában.

m-f-motorsport-mariapocs-1



A cél tehát adott volt, és Gergő és a csapat együtt teljesítették is azt. A Skoda Fabia Mk2 és a versenyző is hibamentes hétvégét teljesített, így a megérdemelt jutalom sem maradt el: újabb győzelem és a 2013-ban, még a Super National kategóriában elért év végi elsőség után újabb magyar bajnoki cím, ezúttal már a Super1600-ban. Nagyon megdolgozott érte Gergő és a csapat, és talán túlzás nélkül írhatjuk, hogy az elmúlt pár évben együtt megjárták ezért a sikerért és a fejlődésért a saját poklukat. Nem ingyen jött a siker, keményen megdolgoztak érte és rászolgáltak!

m-f-motorsport-mariapocs-2

„Nagyon boldog vagyok, és szeretném megköszönni a csapatnak az egész éves munkát. Tényleg ránk fért már ez, és mindig jó érzés, amikor a sok munka gyümölcse beérik. Kovács Marcell vezetésével a versenyzőtársak keményen meghajtottak, megdolgoztattak minket minden apró részeredményért, nekik is köszönöm a jó csatákat, a nézőknek pedig a sok jó szót és szurkolást. Most pici ünneplés jön, de aztán dolgozunk tovább, mert a feladatok még idén sem értek véget. Készülünk a nyirádi szezonzáróra és az egy héttel utána következő németországi Eb-fináléra” – tekintett máris az előtte álló feladatokra az immár kétszeres magyar bajnok Marton Gergely, aki idén az OB minden futamán dobogóra állt, minden másodikon pedig annak a legtetején ünnepelt.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: