DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Off-road

Szabó Krisztián győzelemmel kezdte az évet

Nem is melegíthetett volna jobban az Európa-bajnokságra Szabó Krisztián, aki felkészülésként rajthoz állt az országos ralikrossz bajnokság húsvéti versenyén: első hellyel távozott Máriapócsról.

A Super 1600-as kategória harmadik helyezettje, Szabó Krisztián idén második szezonját teljesíti az április közepén induló FIA ralikrossz Európa-bajnokságon, ahol változatlan háttérrel áll rajthoz, továbbra is a Volland Racing Mk2-es Skoda Fabiáját vezeti. Az autó tesztelésének céljából döntött úgy, benevez a magyar országos bajnokság és közép-európai zóna (CEZ) fordulójára a máriapócsi RabócsiRingen, ahol a nemzetközi ellenfelek helyett ezúttal a hazai mezőnnyel mérhette össze tudását.

A húsvét vasárnap és hétfőn tartott verseny első napján egyetlen tétre menő előfutamot tartottak, amelyet Krisztián megnyert. Másnap a program bemelegítő edzéssel és a maradék két előfutammal folytatódott, melyeket követően – elődöntőt az alacsony létszám miatt nem rendeztek – a 23 éves versenyző az első rajthelyet foglalhatta el a Super 1600 döntőjében.



„Nem az én reggelem volt, kicsit későn ébredtem fel. Ennek ellenére második tudtam lenni a második előfutamban, a harmadikat aztán ismét megnyertem, folyamatosan sikerült ráéreznem. Az előfutamok szorosan alakultak, a döntő ehhez képest viszonylag sima volt, sikerült jól eljönnöm és nyernem” – számolt be a hétfői eseményekről a második Josef Sustának három másodpercet adó Szabó Krisztián, aki előtte 2014 nyarán vett részt magyarországi versenyen, még autókrosszban.

 „Jól alakult a hétvége, a pálya is tetszett, sok néző látogatott ki, a SuperCars kategória is izgalmasan alakult. Mindenekelőtt természetesen egy tesztverseny volt, az autó pedig jól muzsikált rajta. A szezonnyitó előtt, ami három hét múlva lesz, még vár ránk egy autózás, de sikerült közelebb kerülnünk” – összegezte legfontosabb máriapócsi tapasztalatait a skodás versenyző, aki hozzátette: elképzelhető, hogy a későbbiekben is rajthoz áll magyar bajnoki futamon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: