DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Off-road

Szabó Krisztián: Gyors kezdés Máriapócson

Az idén változatlanul ralikrossz Európa-bajnokságon szereplő Szabó Krisztián felkészülésként rajthoz áll a magyar bajnokság húsvéti versenyén: bár csak 12 kört teljesített a számára ismeretlen pályán, ő nyerte az első nap előfutamát.

„Még alaposabban ki kell tapasztalnom a pályát, sok kört eddig nem tettünk meg rajta” – kezdte beszámolóját a vasárnap eseményeiről Szabó Krisztián, aki korábban még sosem versenyzett a máriapócsi RabócsiRingen. Az FIA ralikrossz Európa-bajnokság harmadik helyezettje a szezon előtti tesztelés és belerázódás céljából nevezett be a magyar országos bajnokság és közép-európai zóna (CEZ) második fordulójára kategóriájában, a Super 1600-ban. Az első nap programját két szabadedzés és az első előfutam alkotta, melyet a Volland Racing versenyzője az első helyen zárt.



„Kétszer négy kör volt a szabadedzés, egyszer négy az előfutam, így eddig összesen 12 kört tettem meg. Tetszik a pálya, a murva végénél levő S-kanyar élvezetes, általánosságban gyors a vonalvezetés, ezt a jelleget szeretem. Szeretnék még gyorsulni, de nagyon elégedett vagyok az első hellyel. Úgy gondolom, szükség is lesz a tempójavulásra, mert a többiek is nagyon gyorsak. Kevesen vagyunk, de erős a mezőny, Marton Gergő, akinek problémái voltak ma, a cseh srác, Josef Susta az új Fabiával, valamint Kovács Marcell is jól mennek” – beszélt egy szoros hétfő lehetőségéről az Európa-bajnokságon használt Skoda Fabiájával versenyző Krisztián.

Szabó Krisztián 2014 nyara óta először vesz részt magyarországi versenyen, az országos bajnokságban pedig nemcsak a mezőny, hanem a hétvégi program lebonyolítása is eltér az Eb-től. „Négy helyett itt három előfutamot rendeznek, mindegyikben három-három versenyzővel, és az alacsony létszám miatt elődöntőt sem tartanak. Hétfőn tehát még két előfutam és a döntő vár ránk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: