DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Lorenzo máris jobban ráérzett a Hondára, mint a Ducatira

Az ötszörös világbajnok saját bevallása szerint a limitált tesztlehetőség ellenére is gyorsabban alkalmazkodott mostani gépéhez, mint az előzőhöz – még úgy is, hogy fizikailag rosszabb állapotban van.

Nem kezdődött ideálisan a repsolos kaland Jorge Lorenzo számára, hiszen az őszi teszteken még az aragóniai és burirami bukásainak utóhatásait nyögte, majd januárban egy edzésbalesetben eltörte a sajkacsontját, így a sepangi gyakorlásra el sem tudott utazni. A legutóbbi, katari teszten sem volt még ideális állapotban – sőt, a második nap után úgy fogalmazott, sérülése miatt első hondás versenyei eléggé nehéznek ígérkeznek –, ugyanakkor úgy érzi, már most jobban ráérzett az RC213V-re, mint egy éve a Ducatira, amellyel a mugellói tankátalakításig nem igazán tudott versenyképes lenni.

lorenzo-repsol-katar-teszt-1



„Úgy érzem, jobban alkalmazkodtam a Hondához, mint a Ducatihoz a tavalyi év ezen pontján” – jelentette ki Lorenzo a Motorsport.com szakoldal hasábjain. „De még sok dolgot kell felfedeznem, főleg a versenytempó tekintetében. Fizikailag rosszabb állapotban vagyok, mint tavaly, de Argentínára már jobban leszek, a harmadik versenyig pedig visszanyerem a százszázalékos formámat.”

„Amikor elkezdtünk a beállításokon dolgozni, tényleg javítani tudtunk a motoron, mivel összességében is jobban motoroztam. Hétfőn már versenyképesek tudtunk lenni, elég közel kerültünk a leggyorsabbhoz. Nagyon elégedett vagyok, mert ez azt mutatja, van bennünk potenciál, és ha tovább dolgozunk, nagyon magasra juthatunk, ahogy egyre jobban megértem a gépet és egyre fittebb leszek. Ami biztató, hogy óriásit fejlődtünk ebben a három napban.”

A spanyol sokakkal egyetemben egy bukást is begyűjtött az utolsó tesztnap során – nem véletlen, hogy ő szorgalmazná leginkább a rajt előbbre hozását –, amely saját bevallása szerint is megrémisztette: „Elég nagyot buktam az alacsony hőmérséklet és a pára miatt. Eléggé megijesztett az esés, mert versenymódban voltam. Hiba volt abban az időben egy fél szimulációt teljesíteni. Elment a motor eleje, amikor épp egyenesben tartottam a gépet” – magyarázta Lorenzo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: