DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

A Red Bull Toro Rossóvá alakítaná a Tech3 KTM-et

Ugyanúgy a fiatal tehetségek királykategóriás bemutatkozását tennék lehetővé Herve Poncharal alakulatában, mint kisebbik F1-es csapatuk esetén. Mindeközben az osztrák gyártó top 10-es eredményekért hajtana 2019-ben.

A Tech3 tavaly döntött úgy, hogy az idei szezontól már nem a Yamaha, hanem a KTM szatellit csapata szeretne lenni: a döntés mögött elsősorban az a szempont húzódott meg, hogy az osztrákoktól a gyári istállóval megegyező technikát kaptak, míg a hangvillásokkal való két évtizedes együttműködésük során ez nem történt meg – igaz, új partnerük, a Petronas SRT viszont azonnal két 2019-es géppel indulhat. A Tech3 egyúttal szponzort is váltott ezzel, hiszen a KTM-mel együtt érkezett a Red Bull a Monster helyére, ez pedig a kedden bemutatott festésükön is meglátszott: sokak szerint a Toro Rosso Formula-1-es alakulatára hajaz a dizájnjuk, s ez a Red Bull motorsportvezetője, Thomas Uberall szerint nem is a véletlen műve:

„Nagyon örülök, hogy két MotoGP-s istállóval képviseltethetem magam. Van egy, amely dobogókért harcolhat: azért mondhatom ezt, mert tavaly Valenciában ez már összejött. És van egy másik, ahova felhozhatjuk a kisebb kategóriákból érkező versenyzőket, akik végjárták a ranglétrát a Rookies Cuppal, a Moto3-mal és a Moto2-vel. Kevesebb nyomással a vállukon tehetik meg az első lépéseiket a MotoGP-ben, mintha egy gyári csapatnál szerepelnének. Ezt szeretnénk elérni, a négykerekűeknél már bizonyított ez a modell, és most valami nagyon hasonlót csinálunk a MotoGP-ben. Remélhetőleg ez garantálja a jövőbeni sikereinket, s az első világbajnokunk már úton van a MotoGP felé.”

30554_w666px_82f303da793d4893cf96a46d9f4cb8fd



Amúgy maga a KTM már a harmadik szezonjára készül a királykategóriában, s bár a tavalyi évük összességében nehezebben alakult, mint az első, a már említett idényzárón Pol Espargaro révén összehoztak egy pódiumot. A spanyol mellé idén épp a Tech3-től érkezett Johann Zarco, vele együtt a KTM vezérigazgatója, Stefan Pierer bízik benne, hogy képesek lesznek folyamatosan top 10-es eredményekért harcolni 2019-ben: „Ez egy ötéves projekt, amelynek végén dobogókat szeretnénk látni. Ami az előttünk álló szezont illeti: szeretnék egy számjegyű  helyezéseket látni. Szerintem ez reális. Még mindig kezdők vagyunk, gyűjtjük az adatokat, mert hiányzik még a tapasztalatunk az ellenfeleinkhez képest” – idézi szavait a Motorsport.com szakoldal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: