DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Rossit Arany Tapír díjjal „jutalmazták” Olaszországban

A futamgyőzelem nélkül záruló 2018-as idénye okán kapta meg a Tapiro d’Oro „elismerést” a Yamaha kilencszeres világbajnoka – ahogy egyébként a Ferrari is ebben a „megtiszteltetésben” részesült.

A Canale 5-ön futó Striscia la Notizia olasz szatirikus tv-műsor osztja ki évről évre a Tapiro d’Oro, azaz az Arany Tapír díjat, amelyet a legrosszabb teljesítményt nyújtó sportolók vagy egyéb közéleti személyiségek kapnak. Nos, 2018-ban két technikai sportban is találtak erre méltó személyt: az már korábban kiderült, hogy a Ferrarit ismét jutalmazták ezzel a díjjal, miután újfent elbukták a vb-címet – a trófeát Maurizio Arrivabene csapatfőnök vette át, akivel kapcsolatban épp most kapott szárnyra a hír, miszerint menesztették a maranellóiak –, az viszont csak néhány napja került adásba, hogy Valentino Rossit is „kitüntették” az Arany Tapírral.

rossi-arany-tapir-dij-2018



Rossi 2018-ban egyetlen versenyt sem tudott nyerni a MotoGP-ben (miközben csapattársa, Maverick Vinales egy győzelmet azért behúzott Phillip Islanden), ez a két ducatis szezonját leszámítva először fordult elő vele 23 éve tartó vb-karrierje során. – igaz, még így is a harmadik helyen végzett az összetett tabellán. A díjat még a végül az ő sikerével záruló Monza Ralin vette át, akkor így nyilatkozott az olasz: „Nehéz év volt, csalódott vagyok, hogy egyetlen futamot sem tudtam nyerni” – fogalmazott Rossi.

Amikor a műsorvezető emlékeztette, hogy azért nemrég nyert egy viadalt, viccelődve hozzátette: „Igen, megnyertem a 100 km del Campionit a Ranchon, Franco Morbidellivel az utolsó pillanatokig harcoltunk Baldassarrival és Pasinivel, és végül sikerült nyernünk, mert aki az élre állt, az elesett” – nevetett a 39 éves motoros. Rossi arra a kérdésre is válaszolt, hogy tervezi-e, hogy elveszi a 25 éves modellt, Francesco Sofia Novellót, akivel két éve alkotnak egy párt: „Nem tudom, még nem döntöttünk erről, nem is gondolkodtunk róla.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: