DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Rossinak nem tetszik az új Yamaha

Az olasz szerint nem az jelenti a gondot, hogy melyiket válasszák a két új motorblokk közül, hanem az, hogy egyikkel sem sikerült a remélt fejlődést elérniük a problémás területeken.

Két új motorblokkal is készült a szezonzárót követő két spanyolországi tesztre az elmúlt másfél évben jórészt csak szenvedő Yamaha. Míg Maverick Vinales Valenciában mindkét nap a leggyorsabb volt, s a jerezi gyakorlást is a negyedik helyen nyitotta, Valentino Rossi szenvedősebb tesztet teljesít eddig: szerdán például csak 17. lett. Igaz, ebben egy műszaki probléma is közrejátszott, de a „Doktor” úgy érzi, amúgy sem elég jó a tempója, mivel a két blokk nem oldotta meg a régóta fennálló problémáikat.

rossi uj motor



„A gondot az jelenti, hogy szerintem nem tettünk nagy előrelépést” – idézi Rossit a Motorsport.com. „Motorozás közben többé-kevésbé ugyanazokat érzékelem problémának. Az eredménylistán eléggé hátul vagyok, mert műszaki gondjaim voltak, amikor friss gumikat raktunk fel, így nem tudtam gyorskört futni. De ezt leszámítva is, ha a tempóra koncentrálunk, ami a legfontosabb, az sem túl erős. Az élmenők gyorsabbak nálunk. A problémát nem az jelenti, hogy jól válasszunk a két motorblokk közül, hanem az, hogy egyik sem hozza a szükséges fejlődést. Én így érzem.”

Rossi kiemelte: továbbra is a hátsó gumi kopásával küzdenek főként. „Új gumikon gyorsak vagyunk, Maverick rendkívül gyors, és igaz ez Francóra is. Viszont néhány kör elteltével a Ducatiknak és a Suzukiknak is jobb a tempójuk. Ha holnap kellene versenyeznünk, az ötödik-hetedik helyek környékén végeznénk, esetleg a negyediken, ha valaki elesik az élbolyból, de nem tudnánk harcba szállni a győzelemért” – vélekedett a 39 éves yamahás, hozzátéve, hogy mindezek ellenére is korai lenne még azt mondani, hogy jövőre is megismétlik a 2018-as szenvedést, mert a blokkon kívül is számos területen terveznek még fejlesztéseket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: