Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. december 13. csütörtök
Motor

Rossi egy példakép a fiatalabb versenyzők számára

Davide Brivio, a Suzuki jelenlegi és Valentino Rossi korábbi csapatmenedzsere szerint bámulatos, hogy a „Doktor” mennyire szenvedélyesen vissza akart térni tavalyi lábtörését követően.

Valentino Rossi tavaly augusztus végén szenvedett kettős lábtörést edzés közben, amelynek köszönhetően ki kellett hagynia a hazai versenyét Misanóban. Egy ideig úgy tűnt, az olasz motoros az Aragóniai Nagydíjon sem tud rajthoz állni, a „Doktor” azonban mindent megtett annak érdekében, hogy ott lehessen a mezőnyben, s végül alig 23 nappal a balesetét követően fel is ült a Yamahájára – sőt, az időmérőn az első sorba kvalifikálta magát, a vasárnapi versenyen pedig végül az ötödik helyen ért célba.

rossi-peldakep-2018

Davide Brivio annak idején még a Yamahánál dolgozott, amikor Rossi 2010-ben Mugellóban törte el a lábát, most pedig a Suzuki csapatmenedzsereként, kívülállóként nyűgözte le a kilencszeres világbajnok elképesztő akaratereje. Brivio szerint már csak ez az egy történet is elég indok arra, hogy a 38 éves versenyzőre példaképként tekintsenek a fiatal motorosok – erről így beszélt a Crash.net szakoldal hasábjain:

„Valentino mindig meg tudott lepni, de ebben az esetben az döbbentett meg igazán, mennyire motiválta, hogy minél hamarabb visszatérhessen. Azt gondolná az ember, hogy egy ilyen hosszú karrier után, amely során annyi mindent megnyert, egy verseny kihagyása már nem igazán számít neki. Ehelyett viszont keményen dolgozott és mindent megtett azért, hogy egy futammal korábban visszatérhessen. Mindig azt mondtam, hogy Valentino egy példakép, akit érdemes közelebbről megvizsgálni, és remélem, a fiatalabb generáció versenyzői is látják, mit csinált és motivációt tudnak nyerni belőle. Példát kellene venniük a szenvedélyéről és a motivációjáról, hogy mennyire szeret motorozni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?