DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Rossi: Van egy kiegyenlítetlen számlám

Bizakodva készül a 2017-es idény harmadik fordulójára a Yamaha motorosa – igaz, azt az olasz elismeri, hogy javulniuk kellene az edzéseken. A „Doktor” szeretné feledtetni tavalyi austini bukását.

Valentino Rossi borzalmas tesztidőszak után vághatott neki az idei szezonnak, s a szabadedzéseken sem muzsikált jól, ám vasárnap eddig mindkét alkalommal versenyképesnek bizonyult: Katarban a harmadik, Argentínában pedig a második helyen ért célba, így az összetett pontversenyben is az ezüstérmes pozíciót foglalja el, 14 egységnyi hátránnyal az eddig megállíthatatlannak tűnő csapattárs, Maverick Vinales mögött.

rossi-kiegyenlitetlen-szamla-2017



Ami a hétvégi Amerikai Nagydíjnak otthont adó austini aszfaltcsíkot illeti, nem lehetnek róla szép emlékei Rossinak, hiszen az eddigi négy verseny során csupán egyszer állhatott dobogóra, 2016-ban ráadásul rögtön a futam első szakaszában elcsúszott. Éppen ezek miatt azonban a „Doktor” rendkívül motiváltan készül az évad harmadik állomására, s reméli, hogy ezúttal már a pénteki nap során is erősebben tud teljesíteni:

„Örülök, hogy itt lehetek Texasban, nagyon szeretem Austint” – kezdte felvezetését a Yamaha sajtóközleményében. „A szezon első két futama jól alakult, s remélem, most már tudunk javítani az első edzésnapon mutatott teljesítményünkön is. Rengeteg munka vár ránk, de teljesen megbízom a motoromban és a csapatomban. Austin egy nagyon bonyolult pálya, de szeretek itt motorozni. Van egy kiegyenlítetlen számlám ezzel a pályával, mivel tavaly nagy előrelépést tettem a bemelegítő edzésen egy erős verseny irányába, de aztán sajnos elkövettem egy hibát. Idén megpróbálok jó versenyt futni. Nagyon szeretem az amerikai helyszín hangulatát is, mindig örömmel érkezem ide.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: