DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Motor

Egy autóversenyző, akinek Rossi a példaképe

A jövőjüket az F1-ben elképzelő brit fiatalok számára természetes, hogy Jenson Buttonra, vagy Lewis Hamiltonra néznek fel, ám az F3-as Eb egyik újoncának idolja nem is brit, és nem is négy keréken száguld.

Lando Norris két 2016-ban szerzett bajnoki címmel (Formula Renault 2.0 NEC és Eurocup Formula Renault 2.0) a tarsolyában lép fel jövőbeli F1-es sztárjok melegágyának számító F3-as Európa-bajnokságba. A brit Jenson Button és Lewis Hamilton sikerei alatt lépdelt egyre feljebb az autóversenyzésben, példaképe azonban mégis gyerekkorából származik: Valentino Rossi, a hétszeres MotoGP-világbajnok.



„Gyerekkén magam is motoroztam, és Valentino Rossi volt a hősöm” – nyilatkozta a 17 éves pilóta a Crash.net-nek. „Persze néztem F1-es futamokat is, de soha nem gondoltam úgy rá, hogy ’ezt akarom csinálni’. Nagyon szerettem nézni Rossit, a stílusát, a színeit, mindent. Valamilyen szinten fel is néztem rá, és a mai napig őt nevezném példaképemnek. Ő a motorozás királya, és a legtöbben szeretik őt, mert vicces és remek karakter. Fiatalabb koromban nagyon tetszett a lazasága, és olyan akartam lenni, mint ő.”

 

Norris elmondta azt is, hogy terelődött figyelme egyre az autók felé. „A hetedik születésnapomra kaptam egy bambino gokartot, és elkezdtem ezzel gyakorolgatni, akkor még csak a környékünkön. Még akkor sem vonzott annyira az F1, csak azért csináltam, mert jó móka volt. 10 vagy 11 éves koromban kezdtem rájönni, hogy a Forma-1 az igazi célom, de még mindig megvan a régi, 50 köbcentis motorom. Néha még mindig felülök rá, de nagyon lassú, és már nem is annyira jó.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: