DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Lorenzóban már nem égett a tűz a Yamahánál

Bár rengeteg sikert értek el közösen, a spanyol némileg motivációt vesztett a hangvillásoknál – ezért is döntött úgy, hogy idén már a Ducatinál folytatja, ahol újra megtalálhatja a számítását.

Jorge Lorenzo 2008-ban mutatkozott be a MotoGP-ben a Yamaha gyári csapatánál, s azóta is folyamatosan náluk versenyzett. Három világbajnoki címet és számos futamgyőzelmet szereztek együtt, ám a közös kalandnak tavaly vége szakadt, a spanyol ugyanis úgy határozott, hogy a Ducatinál folytatja  a pályafutását.

lorenzo-yamaha-tuz



„Boldog vagyok és rendkívül motivált az új kihívás miatt. Rengeteg évet töltöttem el a Yamahánál, ahol hihetetlen eredményeket értünk el, amikre nagyon büszke vagyok” – nyilatkozta ezzel kapcsolatban a MotoGP.com weboldalnak Lorenzo, aki szerint azonban árnyoldala is van annak, ha ilyen sokáig egyetlen alakulatnál versenyez:

„Lépésről lépésre már nem ég benned annyira a tűz, ezt viszont egy új motor, egy új csapat és az új emberek újra fel tudja lobbantani” – vélekedett az ötszörös vb-győztes. „Nagyon izgatott vagyok. Még tovább kell fejlesztenünk ezen a gépen, hogy elérhessük a végső célunkat, s újra világbajnokok legyünk.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: