DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Lorenzo örülne Stoner segítségének

Néhány napja a Ducati Corse általános igazgatója, Gigi Dall’Igna beszélt arról, hogy jövőre nagyobb szerepet szánnak Casey Stonernek – ezt az elképzelést a Yamahától érkező Jorge Lorenzo is támogatja.

Jorge Lorenzo a múlt heti valenciai teszten először ülhetett fel a Ducati versenygépére, amellyel biztató teljesítményt nyújtott a két nap során. Az elmúlt kilenc évet a Yamahánál töltő motoros segítségére volt a garázsban a bolognaiak tesztpilótájaként tevékenykedő Casey Stoner is: a közvetítés során többször is lehetett látni, hogy a két versenyző eszmét cserél egymással egy-egy kimenetel előtt és után. A spanyol pilóta elmondta: nem bánná, ha az ausztrál 2017-ben a versenyeken is mellette lenne, ezzel mintegy átvenné azt a teljesítmény-elemzői szerepkört, amit a hangvillásoknál Wilco Zeelenberg töltött be mellette.

lorenzo-orulne-stoner-segitsegenek



„Nagyon jó a kapcsolatunk Casey-vel. Rendkívül okos srác, nagyon jó megfigyelő és kiváló tanácsokat ad” – idézi Lorenzo szavait a Motorsport.com szakoldal. „Ráadásul annak ellenére, hogy már évek óta nem versenyez, azonnal képes gyorsabban motorozni, mint a két gyári pilóta. Érdekes lenne, ha ott lenne velünk a bokszban: még nem beszéltünk erről, de hamarosan fogunk. A probléma az, hogy nagyon jól érzi magát Ausztráliában, és ahhoz, hogy segítsen nekem, Olaszországba kellene jönnie. Meglátjuk, végül sikerül-e megállapodnia valamiben a Ducatival.”

Az említett hírportál egyébként úgy tudja, Lorenzo egy másik ex-pilótát is esélyesnek látott arra, hogy tanácsadóként segítse a munkáját a Ducatinál: Max Biaggit. A „Kalóz” azonban nemrég bejelentette, hogy saját junior istállót indít, méghozzá a Mahindra támogatásával, ez pedig alighanem megakadályozza, hogy az ötszörös világbajnok oldalán dolgozzon az olaszoknál. Stoner ellenben már csak azért is reális elképzelés lehet, mivel Gigi Dall’Igna, a Ducati Corse vezérigazgatója nemrég elmondta: szeretné, ha 2017-ben szorosabban együtt dolgoznának az ausztrállal, s ebbe beleférhet az is, hogy Lorenzo mellett tevékenykedjen a versenyhétvégéken.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: