DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Rossi: Ez a bajnokság a szezon első felén ment el

Az olasz versenyző nem adja fel a küzdelmet, amíg matematikai esélye van a címre, de elismeri: az eddigieknél is nehezebb a dolga a tetemes hátrány miatt. Ráadásul a Yamaha nyeretlenségi szériája is aggodalommal töltheti el.

Kiválóan kezdődött a 2016-os évad a Yamaha számára, hiszen az első hét futamból ötöt ők nyertek meg. A Katalán Nagydíj óta azonban egyszer sem sikerült a dobogó legfelső fokára állniuk, s bár soha nem látott módon zsinórban nyolc különböző győztest ünnepelhettünk a királykategóriában, a gyártókat tekintve mégis kiemelkedett a Honda, hiszen Marc Marquez, Dani Pedrosa, Jack Miller és Cal Crutchlow is diadalmaskodni tudott a japánok színeiben.

Valentino Rossi, aki jelenleg a tabella második helyén áll, így kommentálta a Yamaha nyeretlenségét: „Kicsit aggódunk, és ki kell találnunk valami pluszt, mert a Honda elég sok futamot nyert mostanában különböző pilótákkal, miközben mi Barcelona óta nem tudtunk győzni” – idézi az olasz szavait a Motorsport.com szakoldal. „Rá kell jönnünk, mire van szükségünk ahhoz, hogy fejlődhessünk, mivel négy fontos verseny van még hátra, és szeretnék a győzelmekért csatázni. Az év elején a miénk volt a legjobb motor, de most keményen kell dolgoznunk.”

rossi-bajnoksag eluszott-1



Massimo Meregalli, a Movistar Yamaha csapatigazgatója szerint nem ők estek vissza, hanem a Honda fejlődött sokat az év elejéhez képest, ráadásul a legutóbbi fejlesztéseik nem hozták azokat az eredményeket, mint amikre előzetesen számítottak, ezért nem tudtak futamot nyerni június eleje óta. Ennek is köszönhetően – meg persze annak, hogy Austinban, Mugellóban és Assenben sem ért célba – pedig Rossi hátránya 52 pontra rúg a listavezető Marquezzel szemben, s miközben a repsolos akár már Japánban bajnok lehet, a „Doktornak” szinte már csak elméleti esélye van a címszerzésre. Az olasz így beszélt a világbajnoki esélyeiről az Aragóniai Nagydíjon elért harmadik helyezését követően:

„Addig nincs vége, amíg matematikailag sincs már esélyed. Ugyanakkor realistának kell maradnunk: már 43 pontos hátrányban is nehéz dolgunk volt, most pedig még nehezebb az 52 egységnyi lemaradással. Úgy gondolom, ezt a bajnokságot már a szezon első fele után elveszítettük. Ausztria óta ledolgoztam néhány pontot, de tudtam, hogy három nullázással az idény első feléből nehéz lesz visszazárkóznom” – fogalmazott Rossi, akinek hátrafelé is figyelnie kell, hiszen csapattársa, Jorge Lorenzo mindössze 14 pontos lemaradással követi őt a tabella harmadik helyén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: