DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Motor

Megtette első métereit a 2016-os Ducati

Bár az első kollektív teszt csak hétfőn kezdődik Sepangban, a Ducati már ma pályára gurult Malajziában: a tesztpilóta Michele Pirro tette meg az első köröket a bolognai gyártó idei versenygépével, a Desmosedici GP16-tal.

Ellentétben a két fő japán riválissal, a Hondával és a Yamahával, a Ducati még nem a 2016-os motorjával vett részt a tavaly novemberben sorra került, valenciai kollektív és jerezi privát teszteken, így versenyzőik a Bridgestone-t váltó Michelin abroncsaira, valamint az új, egységes motorvezérlő-elektronikai (ECU) szoftverre koncentrálhattak.

Pirro-Ducati-főkép



Szerdán azonban végre bemutatkozott az idei gép is, amely a Desmosedici GP16 névre fog hallgatni: a motort a tesztpilóta, Michele Pirro vitte pályára Sepangban (ezt azért tehette meg, mert a január 31-ig érvényes tilalom csak a csapatok hivatalos versenyzőire vonatkozik). Olasz lapértesülések szerint Pirro nagyjából 50 kört tett meg a versenygéppel, s elmondása szerint minden tökéletesen működött, az első benyomások pozitívak.

Pirro csütörtökön is folytatja a körözést Malajziában, míg szombaton és vasárnap a HRC-től átigazolt Casey Stoner folytatja a munkát: az ausztrál a tavalyi GP15-tel fog dolgozni a két nap során. A 2016-os motort egyébként egyelőre fekete színezéssel láthatjuk: a hivatalos festést a tervek szerint hétfőn, a kollektív teszt kezdetekor leplezi le a Ducati, s a motorsport.com szakportál értesülései szerint pedig várhatóan ugyanígy tesz majd a Honda is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: